Reklam
Reklam
Reklam

MODERN MEZBAHANE SÖZÜ

YILMAZ, “SAMSUN’A YAKIŞACAK MODERN BİR MEZBAHANE İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK” Kasaplar Odası’nın düzenlediği kahvaltılı toplantıda kasaplarla bir araya gelen Başkan Yılmaz, Samsun’a yakışan modern, hijy

Reklam
MODERN MEZBAHANE SÖZÜ
20 Şubat 2014 - 13:28
Reklam
YILMAZ, “SAMSUN’A YAKIŞACAK MODERN BİR MEZBAHANE İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”

Kasaplar Odası’nın düzenlediği kahvaltılı toplantıda kasaplarla bir araya gelen Başkan Yılmaz, Samsun’a yakışan modern, hijyenik, her türlü imkanı olan mezbahane ya da mezbahaneler için çalışma başlattıkları müjdesini verdi.

Samsun şehir kulübünde düzenlenen programa Başkan Yılmaz’ın yanı sıra Ak Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Erdoğan Tok, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, odanın üyeleri ve aileleri, AK Parti kadın ve gençlik kollarından yöneticiler ve üyeler, bazı işadamları ve bürokratlar katıldılar.

Kahvaltının başında kısa bir konuşma yapan Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, bu kahvaltıyı düzenleme amaçlarının Başkan Yılmaz’a destek vermek olduğunu ifade ederek, “Başkanımıza arkasında olduğumuzu göstermek istedik. Önümüzdeki süreçte bir seçimimiz var. Allah nasip ederse bütün gücümüzle ve elimizden ne geliyorsa bütün kasap camiası olarak sayın başkanımızın arkasında olduğumuzu dile getirmek için buradayız.” Diye konuştu.

“Kasaplar odasının misafiri isek, Samsun'daki kasap esnafının problemleri ile ilgili konularda hazır fırsat bulmuşken bazı şeyler söylemek isterim” diyerek konuşmasına başlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da, 1999 yılında ilk defa yönetime geldiğinde Samsun’da belediye tarafından işletilmekte olan bir mezbahane olduğunu anımsatarak, “Bu mezbahanenin işletme şartları çok düzgün değildi. Bunun işletmesine devam etmek için arıtma tesisininde içinde bulunduğu teknolojiye kadar hepsinin yenilenmesi gerekiyordu. Başka bir şey daha gerekiyordu. Mezbahanedeki kesim oranını artırmak ve mezbahaneyi çekici hale getirmek gerekiyordu. Sonunda burasını kasaplar odasına devredip kasaplar odasının işletmesine bırakmanın daha uygun olacağını düşündük. Aşağı yukarı 12-13 sene Samsun mezbahanesini kasaplar odası işletti. Bir takım yenilikler yapıldı, arıtma tesisi yenilendi. Yeni makineler alındı ama istenilen noktaya tam olarak gelemedi. Bizde sonunda bu taahhüt süresi bittikten sonra mezbahaneyi kaldırdık. Şimdi önümüzdeki dönem için bir hazırlık yapıyoruz. Bu hazırlık da inşallah Samsun'da nerede, hangi ölçekte, modern bir kesimhanesi olan, et borsası bulunan, arkasında bir kısım tesisleri, ağılı, lojmanları, arıtma tesisi olan çağdaş Samsun’a yakışan bir yer için şu anda hazırlık yapmaya çalışıyoruz. Biz belediye olarak ağırlıklı olarak bu işlerin içine gireceğiz. Arkadaşlarında hangi oranda bu işin içerisinde olacağını karşılıklı konuşacağız. Şu anda da çalışmalarımızı başlattık. Buna önem veriyoruz. Hiç merak etmeyin bugünkü olay değil. Biz bu konu ile ilgili hadiseyi ertelemek gibi bir düşünce içerisinde de değiliz. Biliyoruz ki et tükettiğimiz gıdalar içerisinde insan sağlığı ve hijyen şartları itibariyle en önemli gıdalardan bir tanesidir. Bu çabuk bozulabilen çabuk bakteri üreyebilen et ve et mamullerinin muhakkak iyi bir denetim, iyi bir sağlık kontrolü ve buna dönük olan her türlü hizmetin kurulmuş bir sistemden geçmesi gerekiyor. Merak etmeyin siz işinize bakın, biz hiçbir zaman sizi, sıkıntıya koyan bir sürecin içerisinde olmayız.” Diye konuştu.[gallery ids="4427,4428,4429"]

“HERKESİ MEMNUN EDEBİLMEYİ BEN DE ÇOK İSTERİM”

15 senedir Samsun’da yöneticilik yaptığını anımsatan Başkan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü, “İnsan kendi ailesinin içerisindeki fertlerin, bireylerin problemlerini bilir ya bende Samsun'un bütün sektörleriyle ilgili sorunları şu avucumun içi gibi veya bir ailenin fertlerinin sorun ve problemlerini bilir gibi biliyorum. Şimdi seçime giden süre içersinde bizim rakiplerimizden ileri geri laflar söyleyenler var. Biz bir gelelim şöyle yapacağız, böyle yapacağız, Samsun şöyle kötü, böyle kötü diye bizimle ilgili ileri geri konuşanlar var. Sorumlu mevkiinde olursanız herkesin her dediğine evet ya da herkesin her dediğine hayır deme gibi bir şansınız olmaz. Bazılarına yok bazılarına ise evet demek zorundasınız. Yani sorumluluk mevkiinde değilsen geçip de karşıdan seyrediyorsan ondan sonra bol kepçe atarsın, ben olsam şunu yaparım bunu yaparım dersin. Öyle bir iş değil bu iş. Biz Samsunumuzu düşünen, Samsunumuzun geleceğini, yaşayanlarını düşünen, bunun tüm sorumluluğunu üzerimizde hisseden bir ekibiz. Ben benden sonrakilerin benden daha iyisini yapamayacakları şekilde Samsun'a bu önümüzdeki beş sene içerisinde hizmet vereceğim inşallah. Benden sonra gelenlere 20 sene bu kenti yönettin şunu bile yapamadın dedirtmeyecek şekilde hizmete devam edeceğim inşallah. Bunları kibirlenerek, böbürlenerek değil hizmet aşkını ilke edinmiş, insan merkezli hizmet anlayışını benimsemiş bir üsluba sahip bir partiden geldiğimiz için söylüyorum. Çok büyük bir sorumluluk bu. Ben sorumluluğumu çok iyi biliyorum. Yapmam gerekenin ne olduğunu da, omzumuzdaki yükü de çok iyi biliyorum. İnsanların hepsini birden mutlu edebilmek tabii ki mümkün değil. İnsan evindeki evlatlarını bile memnun edemiyor bazen. Ama Allah biliyor ki ben herkesi memnun etmek için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Sonuçta şöyle bir gerçek var; eğer sizin niyetiniz iyi ise niyetiniz halis ise bunun sonu da iyi olur.”

 

 

 

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum