ALİ VURAL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

SDET PARTİSİ SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BASININ KARŞISINA GEÇTİ   Saadet Partisi Samsun İl Başkanlığı, Saadet Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayını basına t

ALİ VURAL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI
07 Şubat 2014 - 15:27

SAADET PARTİSİ SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI


BASININ KARŞISINA GEÇTİ


 

Saadet Partisi Samsun İl Başkanlığı, Saadet Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayını basına tanıttı.

Partisi binasında geçekleştirilen tanıtım toplantısında, Saadet Partisi İl Başkanı Avukat Hasan Bayram Var, Saadet Partisi olarak Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinde olduğu gibi seçimlere iddialı isimlerle girerek vatandaşların oylarına talip olduklarını belirterek, Saadet Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Vural’ın mevcut adaylar arasındaki en nitelikli isim olduğunu kaydetti.

Daha söz alan Saadet Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Vural,  Milli Görüş’ün 1969’dan bu yana gerek parlamentoda gerekse koalisyon hükümetlerinde büyük hizmetler yaptığını belirterek, en büyük devrimi ise Belediyelerde gerçekleştirdiğini kaydetti.

Milli Görüş’ün Belediyecilikte adeta çığır açtığını da sözlerine ekleye Saadet Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Vural şöyle devam etti;

“Belediyecilik hizmeti denince herkesin aklına Milli Görüş gelmektedir. Milli Görüşçü Belediyelerin yerel yönetimlerde en büyük hizmeti; rüşvet, iltimas, kayırmacılık ve yolsuzluğu tarihe gömmek olmuştur. Kıt imkânlar karşısında kaynak üretmek ve adeta tekeden süt çıkartmak olmuştur.[gallery ids="3272,3273"]

RÜŞVETİ ALAN DA VEREN DE MELUNDUR


         Hepinizin bildiği gibi; Belediyeler kazanılır kazanılmaz ilk yaptığımız iş, kapının girişine “rüşveti alan da veren de mel’undur” hadis-i şerifini asmak olmuştur. Ne zaman ki Belediyeler Milli Görüş’ün elinden çıkmış işte o zaman soruşturmalar, operasyonlar yapılmıştır. 2009 mahalli seçimlerinden bu yana belediyeler ile ilgili açılan soruşturmalarda, 599 tanesi AKP’li, 454 tanesi CHP’li, 231 tanesi MHP’li, 96 tanesi ise BDP’li belediyelere ait soruşturmadır.

Peki, ne var bu soruşturmalarda? Ne yok ki: İhaleye fesat karıştırma, İmar rantı, adam kayırma, usulsüzlük, yolsuzluk ve rüşvet var. Şimdi bunları görünce bizim astığımız tabelaların neden indiği anlaşılmaktadır.”

SAADET PARTİSİ DIŞINDAKİ PARTİLERİN ZİHNİYETİ AYNI


         Samsun Büyükşehir Belediyesini veya ilçe belediyelerini Saadet Partisi’nın dışındaki partilerin kazanması durumunda değişen hiçbir şeyin olmayacağını ve diğer partilerin birbirlerinden farklarının olmadığını da kaydeden Vural , “Çünkü Zihniyetleri aynıdır... Biz olaya zihniyet zaviyesinden bakarız. Meselelere bu açıdan bakıldığında aslında iki partinin seçimlere girdiğini, birinin Milli Görüşü temsil eden Saadet Partisinin ötekinin ise diğer partiler olduğunu hemen anlayabiliriz” diye konuştu.

VURAL PROJELERİNİ AÇIKLADI


        Saadet Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Vural konuşmasına Büyükşehir Belediyesi ve Samsun’a yönelik projelerini anlattı: “İlk iş olarak, Belediye’nin kapısına “rüşveti alan da veren de mel’undur” yazısını asacağız.

Tüyü bitmemiş yetimin hakkına sahip çıkacak, kimseye yedirmeyeceğiz.

Yolsuzluğun, usulsüzlüğün kökünü kazıyacağız.

İsraf etmeyeceğiz, ettirmeyeceğiz.

İstihdama yönelik yerel ve yaygın kalkınmanın, tarıma dayalı sanayileşmenin, imalata yönelik yatırımların önünü açacağız.

Samsun’u göç veren değil göç alan bir kent yapacağız. Göç veren Samsun’a güç vereceğiz.

Samsun’un en önemli sorunlarından biri çarpık ve plansız kentleşmedir. Tecrübelerimiz ile bu şehri büyük bir köy görünümünden kurtaracak, yeni ve modern bir Samsun için kolları sıvayacağız.

 

Rantsal Dönüşüm değil gerçek kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz.

Yandaş Belediyeciliğinden vatandaş Belediyeciliğine döneceğiz.

Samsun’da yaşamak artık stresli bir hal almıştır. Bu zihniyet stresli şehirler meydana getirmektedir. Biz işbaşına geldiğimizde bu kenti stres kenti olmaktan çıkaracak huzur kenti haline getireceğiz.

Samsun’un ulaşım sorununu, viyadük gibi ucube yatırımlarla değil gerçekçi ve Samsun’u yarınlara taşıyacak sorunları kökten çözen yatırımlarla çözeceğiz.”

Milli Görüş Belediyeciliğinin geçmişte yaptığı gibi yeniden başaracağını da vurgulayan Saadet Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Vural sözlerine şöyle devam etti;

Bütün bu saydıklarımızı Milli Görüşün işbaşında olduğu Belediyelerde geçmişte yaptık Allah’ın izniyle gene yapacağız. Biz bu konuda deneyimliyiz. Yerel yönetimlerde beklenen ve özlenen hizmetler ancak Milli Görüş ile olur. Çünkü bu belirttiğimiz gerçekler tesadüf değildir. Hizmet ve Başarının temelinde zihniyet yatar. Şahısların başarı veya başarısızlıkları inandıkları ilke ve kurallardan kaynaklanır.

Samsun için ne düşündüğümüzü ve projelerimizi inşallah ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağım. Bugünden itibaren yapacağımız çalışmalarla Samsun’lu hemşehrilerimizle kucaklaşacak ve geçmişte hiç Milli Görüş belediyeciliği ile tanışmamış olan Samsun şehrimizi Milli Görüş’ün efsaneleşmiş hizmetleriyle buluşturacağız. “

ALİ VURAL KİMDİR


         1948’de Samsun-Lâdik’te doğdu. Lâdik’in Aşağı Gölyazı köyündendir. Gazi Üniversitesi İnşaat Fakültesini bitirdi. Aynı Üniversitede 4 yıl asistanlık ve Vakıflar Bankasında İnşaat Müdürlüğü yaptı. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde konut ve sanayi projelerinde imzası var.

Enerji, kentsel tasarım, şehir planlaması gibi projeleri hayata geçirdi. Memleketi olan Lâdik ilçesinin de kentsel planlamasını ve imar uygulamasını yaptı.

Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi’nin Genel İdare Kurullarında bulundu. 1989 yılında TEKDER (Teknik Elemanlar Derneği) ni kurdu ve Genel Başkanlığını yaptı.

Saadet Partisi’nin kurucular kurulu üyesi olan Ali Vural halen Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Başkanıdır. Evli ve 3 çocuk babası. Arapça ve İngilizce biliyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum