KADIN İSTERSE DÜNYA'YI DEĞİŞTİRİR

Samsun Valisi Hüseyin AKSOY ve eşi Hülya AKSOY,  Samsun Ticaret ve Sanayi Odası İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, ‘08 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla, Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’

KADIN İSTERSE DÜNYA'YI DEĞİŞTİRİR
09 Mart 2014 - 23:34









Samsun Valisi Hüseyin AKSOY ve eşi Hülya AKSOY,  Samsun Ticaret ve Sanayi Odası İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, ‘08 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla, Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Bir Kadın Değişir Dünya Değişir” paneline katıldı.
Ticaret ve Sanayi Odası İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Dr. Hatice Gülay ATİK programda yaptığı konuşmasında, “Tüm dünyada çeşitli etkinliklerle bir kez daha kadınların toplum içindeki konumu kadın olarak, anne olarak, kardeş olarak, arkadaş olarak ve eş olarak gündeme geliyor. Kadınların yaşadıkları onlarca sorun, onlarca çözüm ortaya konulmasına karşın maalesef gerek dünya ülkelerinde, gerek kendi ülkemizde de kadınların toplum içindeki konumları arzu ettiğimiz düzeye gelememiştir. Dünya kadınlarının tıpkı ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tüm dünyada resmi olarak kutlanmasını sağladıkları gibi birlikte hareket etmeleri halinde daha ileriye ulaşmaları mümkün olacaktır. Kadın isterse imkânsızlıkları imkâna, krizleri fırsata, yokluğu varlığa ve dört duvarı yuvaya dönüştürecek inanca ve kabiliyete sahiptir’’ dedi.
Samsun Valisi Hüseyin AKSOY yaptığı konuşmasında, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlenmiş olan bu programda sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade ediyor, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Türkiye nüfusunun yüzde 50'den fazlası genel anlamda baktığımızda çok azda olsa erkeklerden oluşmasına rağmen, Samsun'un nüfusuna baktığımızda kadın nüfusumuz yüzde 50.59'dur. Samsun'da kadınların durumlarını daha iyiye taşıyabilmek için birçok kurum ve kuruluşlarımızla yürüttüğümüz önemli çalışmalar var.
Bunların en önemlilerinden bir tanesi Samsun Kenti kendi iradesiyle ‘Kadın Dostu Kent’ olmak adına 2011 yılında müracaat etti ve bununla ilgili çalışmalarını başta Valiliğimiz koordinesinde Büyükşehir Belediyemiz, yerel yönetimlerimiz, odalarımız ve sivil toplum örgütlerimizle birlikte sürdüren bir kent oldu. Yerel eşitlik eylem planını görüşen, kabul eden bir kenttir. Samsun’da kadının durumunun daha iyi bir noktaya gelebilmesi adına mevcut durumu bilimsel yöntemlerle tespit eden ve bu konuda çalışmalar, araştırmalar yapan bir kenttir.
Kadınlarımızın en önemli sorunlarından birisi de kadına yönelik şiddettir. Bu durumla ilgili çalışmalar tüm Türkiye'de olduğu gibi Samsun'da da yürütülmektedir. Özellikle şiddete maruz kalan kadınlarımızın doğrudan başvurabilecekleri Şiddet Önleme Merkezleri noktasında Türkiye’deki 12 noktadan biri de Samsun’dadır. Bu hususta hizmette olan Şiddet Önleme Merkezlerine sadece kadınlarımız değil, sayıları çok az da olsa başvuran erkeklerimiz de vardır. Çocuklarımızın okul çağında olanların okula devamlılığı konusunda büyük gelişmeler sağladık. Okuma-yazma bilmeyen kadınlarımızın okuma yazma öğrenmeleri için bütün Kaymakamlıklarımız, Milli Eğitim Müdürlüklerimiz ve Halk Eğitim Müdürlüklerimiz aracılığıyla önemli çalışmalar gerçekleştirildi.[gallery ids="5582,5583,5584"]
İş-Kur Müdürlüğümüz tarafından özellikle kadınlarımıza yönelik girişimcilik kursu almaları, istihdamları konusunda önemli gayret ve çalışmalar içerisinde yer almaktadır. Temel amacımız kadınlarımızın daha iyi bir konuma gelmeleridir. Özellikle kadınlarımızın istihdamı, üzerinde hassasiyetle durduğumuz konuların başında geliyor. Kadınlarımızın iş dünyasında, seçimle gelinen noktalarda, idari makamlarda daha fazla olmalarını arzu ediyoruz ve istiyoruz. Bu gün bu programda da alanlarında başarılı olmuş kadınlarımızın bu başarılı öyküleri öyle zannediyorum ki, diğer kadınlarımıza da örnek oluşturacak ve model olacaktır. Biz biliyoruz ki, kadın isterse dünyayı değiştirir. Bu organizasyona zamanını ayırıp gelen katılımcılara ve organizasyonunun gerçekleşmesinde emeği geçen bütün kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum’ dedi.
Konuşmaların ardından moderatörlüğünü İzgören Akademi Karadeniz Bölge Kurucu Ortağı Şehnaz DERELİ'nin yaptığı ‘Bir Kadın Değişir, Dünya Değişir’ adlı başarı öykülerinin anlatıldığı panele geçildi. Panelde Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İLHAN, Hidrotam Makine Sanayi Yönetim Kurulu Üyesi Ayşan DALKILIÇ, Uzakyol Vardiya Zabiti Dilay Sinem ÖZYURT ve Barones İç Giyim Ortağı Nilgün SARI birer konuşma yaparak başarılarının sırlarını katılımcılar ile paylaştılar.
Samsun Valisi Hüseyin AKSOY ve eşi Hülya AKSOY, Samsun Milletvekili Tülay BAKIR ve protokol üyeleri program sonunda panelistlere plaket verdi.[gallery ids="5585,5586,5587"]
Samsun Valisi Hüseyin AKSOY daha sonra Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Salonu’nda Beyaz İnci Kadın Eğitim ve Kültür Derneği’nin düzenlediği Hat ve Tezhip sanatları sergisini gezerek ilgililerden bilgi aldı.
Programa ayrıca Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, Tekkeköy Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili İbrahim KÜÇÜK ve Eşi, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa KARAKURT, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal ŞAHİN ve çok sayıda davetli katıldı.

 


 


 İ



 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum