ALAÇAM MÜBADELE MÜZESİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Samsun Valisi Hüseyin AKSOY Özel Kalem Dergisi tarafından düzenlenen 6

ALAÇAM MÜBADELE MÜZESİ ÖDÜLLENDİRİLDİ
28 Şubat 2014 - 18:39
Samsun Valisi Hüseyin AKSOY Özel Kalem Dergisi tarafından düzenlenen 6. Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödüllerinin verilmesi amacı ile İstanbul Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen törene katıldı.

Özel Kalem Dergisi tarafından yerel yöneticilerin kendi kentleri için gerçekleştirdikleri projelerin aslında neyi inşa ettiğine dikkat çekmek, bu projelerin önemine vurgu yapmak için hayata geçirdiği Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödül Töreni'nde hak kazanan yerel yöneticilerin ödülleri sahiplerine verildi.

Bu yıl çevre kategorisi, e-devlet kategorisi, katılımcı yönetim kategorisi, kent içi ulaşım kategorisi, kent planlama ve kentsel tasarım kategorisi, kültür ve tabiat varlıklarını koruma kategorisi, kültür sanat ve turizm etkinlikleri kategorisi, sosyal sorumluluk kategorisi ve afet yönetimi kategorilerinde gerçekleştirilen projeler seçici kurul tarafından  değerlendirildi ve yapılan değerlendirmeler sonunda kategorilerinde ödül almaya hak kazanan projeler için ödül töreni düzenlendi.

Bu çerçevede Samsun Valiliği, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kategorisi’nde Alaçam Mübadele Müzesi ile ödül almaya hak kazandı. Düzenlenen törende Samsun Valisi Hüseyin AKSOY’a ödül takdim edildi.
Alaçam Mübadele Müzesi; Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye genelinde öncülük ettiği eski eserlerin korunması, onlara yeni fonksiyonlar verilmek suretiyle bu binaların yaşatılması anlayışından hareketle yapılmış olup, mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne  aittir. Müze ilimizde mübadele kültürünün yoğun olarak yaşandığı Alaçam ilçesinde bulunmaktadır.
Alaçam Mübadele Müzesi, Samsun İl Özel İdaresi bünyesinde kurulan Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB)  tarafından yapılan çalışmalarla restore edilip, 02 Aralık 2011 tarihinde ziyarete açılmıştır.

Döneminde yaşanan zorlukların ve nedenlerinin öğrenilebilmesi bakımından tarihimize ışık tutacak olan Alaçam Mübadele Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın onayladığı Türkiye'nin ilk mübadele müzesi olma özelliğine sahiptir.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum