Reklam
Reklam
Reklam

2. DEVLET ÜNİVERSİTESİ VE FAKÜLTE YOLDA

Canik Belediyesi tarafından ilçede iki okulda yapılan konferans salonu, anaokulu, etüt odası ve diğer çalışmalar düzenlenen törenle açıldı

Reklam
2. DEVLET ÜNİVERSİTESİ VE FAKÜLTE YOLDA
11 Mart 2014 - 20:26
Reklam
Canik Belediyesi tarafından ilçede iki okulda yapılan konferans salonu, anaokulu, etüt odası ve diğer çalışmalar düzenlenen törenle açıldı. Başkan Osman Genç, "Eğitim bizim olmazsa olmazımız. Okullarımıza yaptığımız yatırımları geleceğe yapılan yatırım olarak görüyoruz" dedi. Samsun'da birçok okulun eksikliklerini gideren Canik Belediyesi, son olarak Canik'te iki okulda daha konferans salonu ve çevre düzenleme çalışmaları yaptı. Karşıyaka Anadolu Lisesi'nde anaokulu, okul çevre düzenlemesi, dış cephe boyası, nöbetçi kulübesi yapan belediye, Canik İMKB Anadolu Lisesi'ne de 210 kişilik konferans salonu kazandırdı. Belediye tarafından okullarda yapılan konferans salonu ve anaokulu düzenlenen törenle açıldı.

İMKB'YE KONFERANS SALONU

Canik İMKB Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törene Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, diğer okul müdürleri, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı. Geniş katılımın olduğu törende Başkan Genç, Canik Belediyesi tarafından okulda yapılan 210 kişilik konferans salonu ve Canik Kent Konseyi tarafından tefrişatı gerçekleştirilen etüt odasını açtı. Okul idarecileri eğitime yaptığı katkılardan ve okula kazandırdığı konferans salonundan dolayı Başkan Genç'e teşekkür etti. Genç ayrıca, Dünya Okçuluk Şampiyonası’nda üçüncü olan öğrencileri tebrik etti.

KARŞIYAKA'YA ANAOKULU

Karşıyaka Anadolu Lisesi'nde de Canik Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar için tören düzenlendi. Canik Belediyesi'nce okulda anaokulu, çevre düzenlemesi, nöbetçi kulübesi ve dış cephe boyası yapıldı. İl Özel İdaresi Daire Başkanı Köksal Cenab ve İl Genel Meclisi Üyesi İsmet Şahin’in de katıldığı törende Başkan Genç, anaokulunu hizmete açtı. Okul Müdürü Ayşegül Özkaraduman, Başkan Genç'in eğitim alanında önemli çalışmalar yaptığını belirterek, eğitime verdiği destekten dolayı Genç'e teşekkür etti.

EĞİTİME 5 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Canik'te eğitim çıtasının her geçen gün yükseldiğini ifade eden Başkan Genç, "Biz Canik'te bütün okullarımızın fiziki ve teknolojik ihtiyaçlarını gideriyoruz. Sadece Canik'te değil, diğer ilçelerimizde de okullarımıza önemli desteklerde bulunduk. Eğitime bu zamana kadar 5 milyon lira harcadık. Canik'te 70 yılda 7 okul yapıldı, biz 10 yılda ilçemize 14 yeni eğitim yuvası kazandırarak eğitimde atılım gerçekleştirdik. Okullarımızda İlçemizde daha önce öğrencilerimizin etkinlik yapabileceği bir salon yoktu, şimdi her okulumuzda konferans salonu var. Okullarımızın sağlıklı ortamlarda olması çocuklarımızın iç dünyalarını, bakışlarını geliştiriyor" dedi.

2. DEVLET ÜNİVERSİTESİ VE FAKÜLTE YOLDA

Canik'i bugün anaokulundan üniversiteye kadar eğitimin tüm kademelerinin olduğu bir eğitim merkezi haline getirdiklerine işaret eden Genç, "İnşallah önümüzdeki dönem ilçemize 2. devlet üniversitesi, bir fakülte ve bin kişilik yurt kazandıracağız. Bütün bunlar için altyapımız hazır. Yine öğrencilerimizin teknolojiden en iyi şekilde istifade etmesi ve ödevlerini ücretsiz internetten araştırmaları için ücretsiz internet hizmetini hayata geçireceğiz. Eğitime yatırım belediye olarak görevimiz olmamasına rağmen ilk günümüzden itibaren eğitim her zaman önceliğimiz olmuştur. Çünkü biliyoruz ki eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Eğitime desteğimiz bundan sonra da devam edecek" diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum