YETENEK TARAMA PROJESİ

'YETENEK TARAMA PROJESİNİ TÜM TÜRKİYE'YE YAYGINLAŞTIRACAĞIZ'        Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ ve Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI beraberlerinde Vali Hüseyin AKSOY ile birli

YETENEK TARAMA PROJESİ
12 Şubat 2014 - 23:59

'YETENEK TARAMA PROJESİNİ TÜM TÜRKİYE'YE YAYGINLAŞTIRACAĞIZ'


       Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ ve Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI beraberlerinde Vali Hüseyin AKSOY ile birlikte, Yaşar Doğu Spor Salonu’nda düzenlenen ’11-14 Yaş Öğrenci Sportif Yetenek Taraması Projesi’ tanıtım programına katıldı.

Vali Hüseyin AKSOY 11-14 Yaş Öğrenci Sportif Yetenek Taraması Projesi’nin tanıtım programının açılışında yaptığı konuşmasında, ’Türk sporundaki başarıları daha üst noktalara çıkarabilmek adına yetenekli gençlerimizi tespit etmek ve onları geleceğe hazırlamak bakımından bu projeyi uygulamaya geçirmeye karar verdik.
Samsun’da 7-14 yaş arası hedef kitlemiz 149 bin 283 kişidir. Biz ilk aşamada projemizin 11-14 yaş grubu 73 bin 849 kişiyi hedef kitle olarak seçtik ve bunlar içerisinde en nitelikli, en başarılı ve sportif yetenekleri en üst noktada olan gençlerimizi okullardan alarak, ilgi duydukları spor alanında kendilerine gelişme fırsatı oluşturarak onların olimpiyatlara hazırlanmasını sağlamayı amaçladık.” dedi.
Yetenek tarama projesinin ilk adımını Samsun’dan attıklarını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ, ’’Sizler bugün bu salona gelmekle geleceğimizin ve sporumuzun ilk adımlarını atmış durumda oldunuz. Bu çalışmaların bakanlığımız tarafından ciddi manada destekleneceğini, zaten bizim bakanlığımızın da gelecek nesillerin ve sizlerin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin spor alanında, uluslararası müsabakalarda çok daha üst seviyede temsil etmesi noktasında çalışmalarımız olacak. Sizlerin şu an itibariyle kendi içerinizde taşıdığınız potansiyeli açığa çıkararak, bu potansiyelleriniz doğrultusunda sizleri yönlendirerek ve rehberlik ederek yeteneklerinizi ortaya çıkartmak istiyoruz. Tabii ki okul başarılarınızı da göz ardı etmeyeceğiz.
Gençlik ve Spor Bakanı KILIÇ, konuşmasının ardından, 9 Şubat tarihinde Ankara’da yapılan Minikler Türkiye Okçuluk Şampiyonası’nda 13-14 yaş kategorisinde birinci olan 23 Nisan Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Seren ORAL’a hediye verdi.[gallery ids="3698,3699,3700,3701,3702,3703,3704"]
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç’ın ardından kürsüye gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI  yaptığı konuşmasında,  ’’Bakanlık olarak Yetenek Tarama Projesi’ni tüm Türkiye’ye yaygınlaştıracağız. Bu proje inşallah Türkiye genelinde yaygınlaştıracağımız bir uygulama olacaktır. Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak üstün yetenekli ve üstün zekâlı tabirlerini kullanmamaya çalışıyoruz. Daha çok özel yetenekli deyimini tercih ediyoruz. Çünkü her çocuğun kendine özgü bir yeteneği vardır. Nasıl zihinsel yetenekleriniz birbirinden farklı ise, bedensel yeteneklerinizde birbirinden farklıdır.
Vali ve Sayın Bakanların konuşmaların ardından 11-14 Yaş Öğrenci Sportif Yetenek Taraması Projesi'nin açılışı Gençlik ve Spor Bakanı KILIÇ, Milli Eğitim Bakanı AVCI, Vali AKSOY ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Açılışın ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ, salonda bulunan ve taramadan geçecek olan öğrencileri selamladı.
11-14 Yaş Öğrenci Sportif Yetenek Taraması Projesi'nin açılışı programına ayrıca; Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, Baro Başkanı Av. Necat ANIL, İlkadım Kaymakamı Ahmet NARİNOĞLU, İl Emniyet Müdürü Vedat YAVUZ, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa KARAKURT, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet BAYKAN, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin GİRGİN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven ÖZYURT ile öğretmenler, öğrenciler, öğrenci velileri ve davetliler  katıldı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum