ÜRETİME DAYALI SANAYİ ÖNCELİĞİMİZ

ÜRETİME DAYALI SANAYİ ÖNCELİĞİMİZ
18 Şubat 2014 - 20:38

BAŞKAN YILMAZ, “ÜRETİME DAYALI SANAYİ ÖNCELİĞİMİZ OLACAK”


İlkadım, Örnek ve 19 Mayıs Sanayi sitelerinin sakinleri ile bir araya gelen Başkan Yılmaz önümüzdeki dönemde önceliklerinin üretime dayalı sanayi olduğunu söyledi.

Batı Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Abdulkadir Samangül, kooperatif yönetim kurulu üyeleri ve 3 sanayi sitesinin işyeri sahipleri ile sabah kahvaltısında buluşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a AK Parti İl Başkan Yardımcısı Muharrem Göksel, İl Kadın Kolları Başkanı Nuran Yapıcı Özel, AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanı Aydın Karmil, Tekkeköy Belediye Başkan Adayı Hasan Togar, SASKİ Genel Müdürü ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Coşkun Öncel de eşlik ettiler.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın maddi manevi elinden gelen her türlü desteği kendilerine verdiğini söyleyen İlkadım, Örnek ve 19 Mayıs Sanayi Sitelerinin mensuplarından oluşan Batı Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Samangül, “Sanayici arkadaşlarımız adına kendisine teşekkür etmek istiyorum. Bizler her 3 sanayi mensupları olarak zaman zaman yaptığımız görüşmeler sonucunda en önemli sorunumuzun hem işe uygun hem de ekonomik yer konusu olduğuna karar verdik. Yani en uygun şartlarda sanayiciye hizmet verebilecek bir yer sıkıntısından bahsediyoruz. Sayın başkanımıza ben bu konuyu ilettiğimde adeta belediyeyi seferber ederek bu konuda son birkaç aydan bu yana hızlı bir şekilde çalışmalarını yürütmektedirler. Bizleri zaman zaman de bu toplantılara davet edip beklentilerimizi ve düşüncelerimizi sormaktadırlar. Bu konuda belediyede büyük bir çalışmanın olduğunu sizlere müjdelemek isterim.” Diye konuştu.

Samsun’da yapılması gereken en önemli şeylerin başında şehir ekonomisi ve istihdamın geliştirilmesi geldiğini dile getiren Başkan Yılmaz da, “Ben bunu sürekli söylüyorum, belediyecilik işlerinde iyi bir duruma geldik ama İktisadi ve ekonomik işlerde istediğimiz noktaya gelemedik bir türlü. Bu şehirdeki en önemli eksikliklerin başında, sanayi üretimi ve üretime dayalı sanayinin yetersizliği gelmektedir. Bundan sonra bu konuya daha fazla yöneleceğiz. Bu bizim daha fazla işimiz ve önceliğimiz olacak. Önümüzdeki günlerde üretim yapmak isteyen, bunun için yola çıkan, adım atan herkese en büyük desteği vermemiz gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

“SANAYİ SİTELERİNDE HİÇBİR EKSİK KALMAYACAK”


Küçük sanayi sitelerinin uzun bir süre Büyükşehir Belediyesi sınırlarının dışında kaldığını ve ilçe belediyelerinin de buralara yeteri kadar eğilmediğini ifade Başkan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü, “Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerinin yetki alanında bulunan işlere çok fazla müdahale edemedik. Ancak bundan sonra inşallah 30 Mart seçimlerinden sonra ilçe belediyelerine siz başka işlerle uğraşın buraları bize bırakın diyeceğiz. Buraları her şeyiyle birlikte pırıl pırıl dört dörtlük yerler haline getireceğiz. Bu önümüzdeki bir yıl içerisinde İlkadım, 19 Mayıs ve Örnek Sanayi Sitelerinde nelerin yapılması gerekiyorsa bunların tamamını yapıp bitireceğiz. İçerisine girdiğinizde belediye şunu da yapsaydı diyebileceğiniz hiçbir şey kalmayacak. Yeni Küçük Sanayi Bölgesi yer arayışı ile ilgili konu bizim konumuz. Bununla ilgili biz süreklilik arayış içerisindeyiz ve kooperatif yönetimi ile sürekli karşılıklı görüş alış verişi içerisinde olacağız. Bizim istediğimiz şeyler bellidir; Birincisi İlkadım, Örnek ve 19 Mayıs sanayi sitelerimizi içersinde bulunduğu kötü görünüm ve koşullardan kurtaralım. İkincisi de sizlere yakışan her türlü imkânın ve modern üretim şartlarının bulunduğu yeni bir yer arayışını sonuçlandıralım. Bunlar bizim işimiz ve yine söylüyorum bunu bize bırakın. Bir de sizden bir isteğim var. İşinizi ne olur iyi yapın. Kaliteli yapın. Samsun'da iş yaptırmak artık zor hale geliyor. Kaliteli iş yaptırmak her geçen gün biraz daha zor hale geliyor.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum