CANİK'TE YEMEKLER YARIŞTI

Canik Kent Konseyi Etkin Vatandaşlık ve Kaliteli Yaşam Meclisi tarafından düzenlenen 2

CANİK'TE YEMEKLER YARIŞTI
23 Şubat 2014 - 19:41
Canik Kent Konseyi Etkin Vatandaşlık ve Kaliteli Yaşam Meclisi tarafından düzenlenen 2. Geleneksel Altın Ödüllü Yemek Yarışması'nda bayanlar yarıştı. Büyük ilgi gören yarışmada jüri üyeleri 1.'yi seçmekte oldukça zorlandı.

Canik Belediyesi hizmet binasında düzenlenen yarışmaya Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve eşi Nimet Genç, Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan, Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Büyük ilgi gören yarışmada 70 kadın hamur işleri, tatlılar ve zeytinyağlılar olmak üzere üç kategoride yarıştı. Birbirinden lezzetli yemek ve tatlıların görücüye çıktığı 2. Geleneksel Altın Ödüllü Yemek Yarışması'nda jüri üyeleri birinciyi seçmekte oldukça zorlandı.

BİRİNCİLER SEÇİLDİ


Alanında deneyimli aşçılardan oluşan jüri üyeleri, yemek ve tatlıları tek tek tadarak birinciyi seçti. Yarışmaya hamur işlerinde ıspanaklı börek ile katılan Perihan Moral birinci seçilirken, tatlılar kategorisinde Gelin Bohçası ile Remziye Duran, zeytinyağlılar kategorisinde ise Pırasa Sarması ile yarışmaya katılan Leyla Erbay jüriden tam not aldı ve birinci oldu.[gallery ids="4797,4798,4799,4800,4801"]

KADINLAR DAHA AKTİF OLMALI


Birincilere çeyrek altın ödüllerini Canik Belediye Başkanı Osman Genç verdi. Yine üç kategoride mansiyon ödülü alan bayanlara ise çeşitli hediyeler verildi. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik Kent Konseyi'nin, düzenlediği yarışmayla böyle bir etkinlikte bayanları bir araya getirmesinin önemli olduğunu ifade ederek, "Canik Belediyesi olarak biz de kadınlarımızın daha aktif, daha üretken, daha sosyal olmalarını istiyoruz ve bu yönde çalışıyoruz" dedi.

KADINLARA ÖNEM VERİYORUZ


Başkan Genç, "Kadınlarımıza verdiğimiz önemi yaptığımız hizmetlerle gösteriyoruz. 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi, Hacıismail Aile Okulu ve Eğitim Merkezi, Canik Kültür Merkezi, Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi kadınlarımızın hizmetinde. Ayrıca düzenlediğimiz kurs ve eğitim programlarıyla kadınlarımızı hem eğitiyor hem de meslek sahibi yapıyoruz" diye konuştu.

Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan ise, kendilerine verdiği destekten dolayı Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e teşekkür etti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum