1 ve 2 Nolu Şube Genişletilmiş İl Divan Toplantısı yapıldı

Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin’in katılımıyla, Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız, 2 Nolu Şube Başkanı Teyfik Yılmaz De

1 ve 2 Nolu Şube Genişletilmiş İl Divan Toplantısı yapıldı
19 Aralık 2018 - 12:31

Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin’in katılımıyla, Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız, 2 Nolu Şube Başkanı Teyfik Yılmaz Demir, şube başkan yardımcıları, İHH Samsun Şube Başkanı Hüseyin Mutlu, ilçe temsilcileri, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve delegeler katıldı.
Toplantının başında İHH Samsun Şube Başkanı Hüseyin Mutlu, Eğitim Bir-Sen’in de ortağı olduğu “İyilikte Yarışan Sınıflar- Yetim Kardeş Projesi”ni tanıtan bir sunum yaptı.
Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Teyfik Yılmaz Demir de yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşlarının önemine değindi. Eğitim Bir-Sen’in de Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olduğunu vurguladı.2 nolu şube olarak akademisyenlerin ve KYK personellerinin sorunlarının takipçisi ve çözümü İçin çaba sarf edeceklerini ifade etti’.
Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız ise konuşmasına
Erdem Beyazıt’ın Birazdan Gün Doğacak şiirinden
''Zaman akar yer direnir gökyüzü kanat gerer
Siz ölümsüz çiçeği taşırsınız göğsünüzde
Karanlığın ormanında iman güneşidir gözünüz
Soluğunuz umutsuz ceylanların gözyaşına sünger.
Gün doğar rüzgâr eser bulut dolanır
Rahmet şarkısı söyler yağmurlar
Alnınız en soylu isyandır demir külçelere
Gürültü susar ses donar sevgi tohumu patlar, Sessiz bir bombadır konuşur derinlerde. '' dizeleri ile başladı.
Seçim süreci ile ilgili olarak '' Saflarımızı sıklaştırdık heyecanımızı tazeledik 4 aylık rekabet dönemi bitti, 4 yıllık refakat dönemi başladı '' dedi. Teşkilat buluşmalarını hızlı bir şekilde planlayarak 10 Ocak’a kadar tamamlayacaklarını ifade eden Hamdi YILDIZ, üyelerimizin talebi olan hukuk hizmetinin bundan böyle her gün sendikamız hizmet binasında sözleşme yaptığımız avukatlarımız aracılığıyla verileceğini vurguladı.
Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin konuşmasında; kısaca Eğitim Bir-Sen’in tarihçesini anlattı. Sadece ücret sendikacılığı değil, hizmet sendikacılığı yaptıklarını ifade etti. Sendika olarak dünyadaki olaylara kayıtsız kalmadıklarını ve dünyanın neresinde bir zulüm ve haksızlık varsa, zulmün karşısında ve mazlumun yanında olduklarını vurguladı. Başkan Yardımcısı Mithat SEVİN konuşmasının devamında, ülkemizde milli güvenlik derslerinin kaldırılması, başörtüsü yasağının sonlandırılması gibi birçok kazanım elde edildiğini söyledi. Konuşmasının sonunda Samsun 1. Şube Başkanı Hamdi Yıldız tarafından kendisine hediye takdim edildi.
Teşkilat sekretaryalarının kendi aralarında yaptıkları değerlendirme toplantıları ile program sona erdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum