10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN

SAMMED Samsun Medya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hazinedar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı

10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN
09 Ocak 2019 - 17:31
SAMMED Samsun Medya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hazinedar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Hazinedar mesajında; Dördüncü kuvvet olarak addedilen, kamuoyunu bilgilendiren, vatandaşın gözü ve kulağı olan cefakâr meslektaşlarımızın bu önemli gününü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum, dedi.
Barışta ve savaşta, sıcakta ve soğukta, denizde, karada, havada, gün içinde, gün ortasında, günün sonunda meydana gelen olayları, zaman mefhumunu gözardı ederek kamuoyunu doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirmek için,  gecesini gündüzüne katarak fedakârca davranıp, görevini layıkıyla yerine getiren Gazetecilerin bu özverisi  her türlü takdirin üstündedir.
Gerek sahada ve gerekse masa başında ülkemizde ve ilimizdeki gelişmeleri doğru şekilde aktarıp halkın  bilgilendirilmesinde etkin bir görevi yerine getiren Gazeteciler kamuda maalesef bunun karşılığını yeterli bir şekilde bulamamaktadır.
Gazeteciler Günü ve Bayramında takdir edilen Basın çalışanlarının emeğinin karşılığı ne çalıştığı kurumda ne de Kamu Kurumlarında arzulanan düzeyde değildir. Aldıkları ücret yaptıkları işin karşılığı hiç değildir.
Sorun, çalıştığı kurumun gelir düzeyinin düşük olmasından kaynaklanmakta dolayısıyla emeğini ortaya koyan muhabirler ve kameramanlar geçim zorluğu içinde görevini yerine getirmeye çalışmaktadır.
Milletin sesi ve vicdanı konumundaki gazetecilik mesleği teknolojik gelişmelerle birlikte daha da güçlenmiş olmasına karşın bu mesleği yerine getirenler, Kamu Kurumlarından yeterli desteği alamamaktadır. En zor durumda olanlar ise teknolojiyi en etkin şekilde kullanıp haberi anında kamuoyuna ulaştıran, sosyal medya üzerinden vatandaşlara erişen İnternet gazeteleridir.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın birçok yerde kullandığı Kazan-Kazan modeli maalesef Kamu ve Basın arasında arzu edilen düzeyde değildir. Yıl 2019 olmasına rağmen bu kurumlar 2015 yılının rakamlarıyla ilan ve reklam vererek basını desteklediklerini düşünmekte, dolayısıyla da basın camiası zor dönemeçte ilerlemektedir.
Demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olan, Yazılı, görsel, işitsel basının yanı sıra teknolojiyi en etkin şekilde kullanan dijital yayın diye adlandırılan İnternet Gazeteciliği Samsun'da büyük ilerleme kaydetmiş, sosyal medyayı da kullanan İnternet Yayıncılığı bir adım öne geçmiştir. Yine Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda afiş ve benzeri tanıtım ve reklam unsurlarının kullanımının yasaklanması nedeniyle de İnternet Gazeteciliği hak ettiği yere gelmiş ancak yine de hak ettiği değere ulaşamamıştır.
2019 Yılının yazılı, görsel, işitsel ve İnternet Gazeteciliğinin hak ettiği değere ulaştığı ve çalışanlarının da hak ettiği ücreti aldığı bir yıl olması temennisiyle tüm meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, vefat eden değerlerimize Allah'tan rahmet diliyor, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmeleri temennisinde bulunuyorum.
Mehmet Hazinedar-SAMMED Samsun Medya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum