12 yıl önce sağlıkta dönüşüm projesi,12 yıl sonra sağlıkta geri

12 yıl önce sağlıkta dönüşüm projesi,12 yıl sonra sağlıkta geri dönüşüm oldu

12 yıl önce sağlıkta dönüşüm projesi,12 yıl sonra sağlıkta geri
20 Ocak 2015 - 12:48
12 yıl önce sağlıkta dönüşüm projesi,12 yıl sonra sağlıkta geri dönüşüm oldu.

İki yıl önce Samsun il sağlık müdürü dr Mustafa Kasapoğlu Trabzon kamu hastaneleri birliği genel sekreterliğine atanmıştı. 2 yıl sonra Dr. Kasapoğlu Samsun Halk Sağlığı il müdürlüğüne tekrar geri atanırken, iki yıl önce Trabzon sağlık müdürlüğü bölge koordinatörlüğünden Rize kamu hastaneleri birliği genel sekreterliğine atanan Dr. Şafak Sümbül 2 yıl sonra Trabzon il sağlık müdür yardımcılığına atandı.

İki yıl önce Trabzon il sağlık müdürlüğünden RTE üniversitesi tıp fakültesine atanan Dr. Halit Çınarka iki yıl sonra Trabzon kamu hastaneleri birliği genel sekterliğine atandı.

İki yıl önce Haçkalı hoca Baba Hastanesi başhekimliğinden Samsun Kamu Hastaneleri Genel Sekterliğine atanan Dr. Hasan Aydın 2 yıl sonra RTE üniversitesine öğretim görevlisi olarak atandı.

İki yıl önce KTÜ TIP Fakültesi öğretim üyeliğinden Ahi Evren kalp cerrahi hastanesi başhekimliğine atanan Prof. Dr. Celal Tekinbaş 270 yataklı hastanemizde son 8 ayda 268 kişi öldü biz başarılıyız dedikten 2 yıl sonra bir basın toplantısı daha düzenleyip çalışma arkadaşlarıma bugün veda ettim eski görev yerim KTÜ TIP Fakültesine dönüyorum yerime Kanuni eğitim ve araştırma hastanesi başhekimi Dr. İsmet Durmuş atandı. 2 gün sonra Dr. İsmet Durmuş görev yeri olan Kanuni eğitim ve araştırma hastanesi başhekimliğine dönerken, Prof. Dr. Tekinbaş tekrar eski görev yeri Ahi Evren kalp cerrahi hastanesi başhekimliğine tekrar atanıyor.

Numune eğitim ve araştırma hastanesi iki yıl önce Yomra Kaşüstü’ne taşındı. Farozlular bile iki yıl sonra duydu hastanemizi geri isteriz diye bağırdı durdu.

Sonuç olarak sağlıkta geri dönüşümde gelinen noktaya bakın! Geçtiğimiz ay toklu mahallesinde evlerinde sobadan zehirlenen ana kız önce Fatih devlet ardından Kanuni eğitim ve araştırma hastanesine kaldırıldı. Oksijen odasına Dr. yokluğundan alınamadı… Erzurum tıp fakültesine getirilmesine karar verildi. Saat 15.30 olduğu için helikopter ambulans hava kararmak üzere kalkamayız dedi. Uçak ambulans istendi bu karda Trabzon’dan kalksak ta Erzurum’a uçak inmez dendi. Sonunda iş tekrar 12 yıl önceye döndü. İki ayrı ambulansla ana kızı Erzurum Tıp fakültesine getirildi.

İsterseniz siz sağlıkta geri dönüşümü bırakın ünlü sanatçı Ajda Pekkan’a bakın… 5 yıl önce bu şehre tersane kuracağım 5000 kişi çalıştıracağım diye Sürmene Yeniçam tersane alanını kiralayan işadamı Yaşar Kaptan Cebi, tersaneyi kurmasa da 5000 kişi işe almasa da 50 çocuğun öğrenim göreceği anaokulunu Sanatçı Ajda Pekkan ve açılıştan açılışa koşan Devlet eski Bakanı Faruk Nafız Özak, Vali Abdul Celil Öz ve Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’e yaptırdı. Tabii Ajda Hanım orada şarkı söylemeyi unutsa da siz 12 yıl önceki parçalarına bakın… Çünkü 12 yıldır yeni bir parça çıkartmamış! Tek bir kaset dahi yapmamış! Oda geri dönüşüme uğramış! Yıllar onu hiç yıpratmamış!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum