1229 HASTA EVİ ZİYARET EDİLDİ....

“Evde Hasta Ziyaretleri” adlı uygulama çerçevesinde Samsun sağlık yöneticileri tarafından 15

1229 HASTA EVİ ZİYARET EDİLDİ....
10 Mart 2015 - 22:23
“Evde Hasta Ziyaretleri” adlı uygulama çerçevesinde Samsun sağlık yöneticileri tarafından 15.02.2015 – 06.03.2015 tarihleri arasında toplam 1229 hasta evlerinde ziyaret edildi.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun Ocak ayındaki 7. Koordinasyon Değerlendirme ve Planlama toplantısında gündeme getirdiği "Evde Hasta Ziyaretleri" adlı uygulama çerçevesinde, hastanelerde sağlık hizmeti aldıktan sonra taburcu edilen hastaların evlerine hizmetleri iyileştirmek amacıyla ziyaretler düzenleniyor.

Ziyaretlere il sağlık müdürü, il sağlık müdür yardımcıları, şube müdürleri, halk sağlığı müdürü, müdür yardımcıları, şube müdürleri, kamu hastaneler birliği genel sekreteri, tıbbi, idari ve mali hizmetler başkanları, hastane başhekimleri ve hastane müdürleri katılarak, tedavi sürecindeki aksaklıkları tespit ediyor.

Vatandaşların Bakanlığımıza bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarından aldıkları hizmetten memnuniyetleri, şikâyet, öneri, eleştiri ve beklentilerinin dile getirmelerine neden olan evde hasta ziyaretleri konusunda konuşan Samsun Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Aile Hekimliğinden, 112 Acil Hizmetlerinden hizmet almış olan, doğum yapan, ameliyat olan, yoğun bakımdan çıkan, diyabet veya kronik böbrek hastası vatandaşlarımızdan tedavisini görüp iyileştikten sonra evlerine taburcu olanlara ziyaretlerin yapıldığını belirtti.

Bu ziyaretler sayesinde hasta ve yakınları ile birebir görüşme imkânı bulduklarını, kurumlardan sağlık hizmeti alan hastaların fikirlerini ve isteklerini dinlediklerini, bu yolla sadece sağlık durumları ile bilgi almakla kalmayıp, memnuniyetlerini ve kurumlarımızdan beklentilerini öğrenebildiklerini, ziyaretler sırasında bazen hiç farkında olunmayan aksaklıkları öğrenme fırsatı bulduklarını ifade etti.

Uygulamanın kurum ve kuruluşlarımızdan hizmet almış olan kişiler tarafından memnuniyetle karşılandığını, farklı ekiplerle yapılan sağlık idarecilerinin evde hasta ziyaretlerinin belli aralıklarla devam edeceğini belirten Samsun Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, sağlık hizmetlerini iyileştirmek, kaliteli ve verimli sağlık hizmet sunulmasını sağlamak amacı ile yapılan ziyaretlerden vatandaşın da memnuniyet duyduğunu ve tüm yöneticilerin katılımıyla başlatılan evde hasta ziyareti uygulamasının olumlu olduğunu, bu ziyaretlerden alınan geri dönüşümlerin sağlık hizmetlerinin planlanmasında yol gösterici ve kendimizi değerlendirmek için uygun bir yöntem olduğunu ifade etti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum