15 Dk'lık Araç Muayenesi Bu Kadar Pahalı Olmamalı!...

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Araç muayene ücretlerinde kredi kartı ile yapılan ödemelerdeki “kredi kartı tahsilat farkı”nın kabul edilemez olduğunu vurguladı.

15 Dk'lık Araç Muayenesi Bu Kadar Pahalı Olmamalı!...
01 Haziran 2024 - 09:56
Ankara- Araç muayene ücretlerinde kredi kartı ile yapılan ödemelerdeki “kredi kartı tahsilat farkı”nın kabul edilemez olduğunu vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Her yıl yükselen araç muayene ücretleri vatandaşın cebini zorlayınca talepler doğrultusunda artık kredi kartı ile ödenebiliyor. Ancak kredi kartı ile yapılan ödemelerde ‘’Kredi kartı tahsilat farkı’’ adı altında 77 liralık bir ek ücret alınıyor. Zaten araç muayenesine yüksek meblağlar ödeyen vatandaşlar kartlı ödemelerde ek ücret istemiyor. Kredi kartı tahsilatı farkının vatandaştan tahsil edilmesi adil bir hizmet anlayışıyla bağdaşmıyor. Kredi kartı ile ödemelerde kolaylık sağlanması gerekirken bu şekilde bir zorluk çıkarılıyor. Ayrıca bu ek ücretin randevu alınırken belirtilmemesi ve vatandaşın bu durumu ödeme sırasında öğrenmesi beklenmedik bir mali yük getiriyor” dedi.
Ticari Araç Sahiplerine Birtakım Avantajlar Sağlanmalı
Mevcut muayene ücretlerinin çok yüksek olduğunu ve vatandaşların bu ücreti ödemekte güçlük çektiğine dikkati çeken Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken,  “Bu yıl otomobil, minibüs ve kamyonet gibi araçların muayene ücretleri 1.149 liradan 1.821 liraya, traktör, motosiklet ve motorlu bisikletlerin ise 586.50 TL’den 927.60 TL’ye yükseldi. Otobüs, kamyon, çekici ve tankerler için ise araç muayene ücreti 2.462,40 TL oldu. Bu meblağlar günümüz ekonomik koşullarında vatandaşın ve esnafın belini büküyor. Özel araçlar en az 2 yılda bir, ticari araçlar için ise her yıl yapılan araç muayene ücretleri sürücülere büyük bir külfet getiriyor. Bakım ve onarım olmadan yalnızca 10-15 dakika süren bir arıza tespitinden bu kadar yüksek ücret almak adil değil. Zaten araçların yıllık bakımları, sabit giderleri, her ay düzenli olarak sigortaya gelen zamlar, benzin, mazot, LPG gibi yakıtlardaki fiyat artışı ve lastik ücretleri gibi yüksek maliyetler esnafımızı zorluyor. Bunun için ticari araçlara özel bir muayene sistemi oluşturulmalı. Ayrıca ticari araç sahiplerine belirli avantajlar ve indirimler sağlanarak, onların maliyet yükü hafifletilmelidir” dedi.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum