16 Nisan Bu Ülkenin Kaderidir

Referandum gezilerini sürdüren ve vatandaşlara tek tek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlatan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "16 Nisan yarına ilişkin yürüyecek miyiz, büyüyecek miyiz, yoksa h

16 Nisan Bu Ülkenin Kaderidir
09 Nisan 2017 - 18:22
7- Boş kalıp haberReferandum gezilerini sürdüren ve vatandaşlara tek tek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlatan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "16 Nisan yarına ilişkin yürüyecek miyiz, büyüyecek miyiz, yoksa her defasında tökezleyecek miyiz? Bunun kararının verileceği kader andır" dedi.
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Türkiye'nin geleceğinin oylanacağı 16 Nisan'daki referandum çalışmaları kapsamında halka Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatmak için ilçeyi adım adım geziyor. Kahvehane, çay ocağı ziyaretlerinin yanı sıra ev toplantılarında vatandaşlarla buluşan Başkan Genç, Yavuzselim Mahallesi'nde vatandaşlarla biraraya gelerek, mahalle sakinlerine referandumda neden evet denilmesi gerektiğini anlattı. Genç, 16 Nisan'ın Türkiye'nin geleceği için kader tarihi olduğuna dikkat çekti.
TÜRKİYE ÜRETEN ÜLKE OLMAK İSTİYOR
Referandumun Türkiye için çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Osman Genç, "Türkiye koşmak istiyor, büyümek üretmek istiyor, Türkiye dünyanın önde gelen ülkelerinden olmak istiyor. Türkiye tüketen değil üreten, bilgi çağını yakalayan, üst teknolojileri sadece kullanan değil, aynı zamanda üreten de olmak istiyor. Türkiye'ye şu andaki elbise dar geliyor, onun için kendi irademizle, kendi isteğimizle Türkiye açısından çok önemli bir değişikliği getiriyoruz ve 16 Nisan’da millet olarak 'evet' diyoruz" dedi.
ÇİFT BAŞLILIK ORTADAN KALKIYOR
Türkiye'nin koşar adım büyümesi için, güçlü yasama güçlü icraat için, huzur dolu memleket için evet denilmesi gerektiğine işaret eden Başkan Genç, "Milletimizin kafası karıştırılıyor, tek adam ithamlarıyla ve iddialarıyla yanlış bilgiler veriliyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yönetimde çift başlılık ortadan kalkıyor, tek adam değil, istikrarlı yönetim geliyor. Cumhurbaşkanları ve Başbakanlar arasında geçmişte yaşanan türden siyasi gerilim ve krizler tarihe karışıyor. Daha istikrarlı bir yönetim sistemi geliyor. Daha hızlı karar alan, daha hızlı icraat ve reform yapan bir yönetim modeli oluşuyor. Hükümeti Cumhurbaşkanı kuruyor" diye konuştu.
İCRAATÇI HÜKÜMET, GÜÇLÜ MECLİS
Yeni Anayasa ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin daha da güçlendiğini ifade eden Başkan Genç, "Yeni Anayasa ile güçler ayrılığı gerçek anlamda hayata geçiriliyor. Milletvekilleri yasa yapmaya yöneliyor, enerjisini yasalara veriyor, anlamsız polemiklerden kurtuluyoruz. İcraatçı Hükümet, Güçlü Meclis geliyor. Hükümet icraat ve hizmet üretiyor, Meclis kanun hazırlayıp çıkarıyor, Cumhurbaşkanını ve Hükümeti denetliyor. Hükümet kendi işini yapıyor, Meclis kendi işini. Milletimizde şunun farkında; milletten aldığı gücü millet adına kullanan bir liderimiz var. İnşallah Türkiye'miz güçlü bir 'Evet'le daha hızlı büyüyecek" şeklinde konuştu.
şokhaber.net

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum