171. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ"NÜ KUTLADI

Toplumsal huzurumuzun sağlanması için büyük bir özveri ile çalışan Polis Teşkilatımızın 171

171. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ"NÜ KUTLADI
10 Nisan 2016 - 16:03
Toplumsal huzurumuzun sağlanması için büyük bir özveri ile çalışan Polis Teşkilatımızın 171. Kuruluş Yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Demokrasinin işlerliği, özgürlüklerin korunması ve adaletin tesisi ancak huzur ve istikrar ortamının sürdürülmesiyle sağlanabilir. Polislerimiz bu şuurla görevlerini adalet, eşitlik, sabır ve hoşgörü çerçevesinde gece gündüz yerine getirme gayretindedir. Gücünü yasalardan ve halktan alan polisimiz, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün “Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır” sözünde belirttiği gibi toplumsal huzur ve istikrarımızın teminatı olmaya devam edecektir.
Huzurlu, ekonomik kalkınmasını tamamlamış ve refah içerisinde  yaşamak için güvenliği sağlamamız şarttır. İşte bu gerçekten hareketle Emniyet Teşkilatımız; her gün değişen ve gelişen şartlara uygun olarak vatandaşlara “iç güvenlik” hizmetini iyileştirerek sunma çabasını sürdürmektedir.
Hedefimiz, toplumun beklenti, ihtiyaç ve taleplerini dikkate alarak, klasik güvenlik yaklaşımları yerine, bireysel özgürlük alanlarını daraltmayacak ve aynı zamanda da kamu düzenini sağlayacak etkili, çağdaş ve bilimsel yeni yöntemlerin uygulamaya konulmasını sağlamaktır. Polis Teşkilatının birey hak ve özgürlüklerinin kısıtlayıcısı değil, güvencesi konumunda olduğunu bu vesileyle bir kez daha belirtmek isterim.
10 Nisan 1845’te kurulan Emniyet Teşkilatımızın kuruluşunun 171. yıldönümü dolayısıyla şehit olan polislerimizi rahmetle, gazi polislerimizi ise minnetle anıyor,  emekli olan ve görevleri başında bulunan Polislerimize de aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum