1980 ihtilalinde...

MHP ve Koray Aydın 1980 ihtilalinde suçsuz ve günahsız olarak 4,5 yıl cezaevinde kalan merhum Alparslan Türkeş 1991 genel seçimlerinde RP-MHP-IDP ittifakı ile yeniden TBMM’ye girmiş

1980 ihtilalinde...
10 Kasım 2015 - 09:53
MHP ve Koray Aydın

1980 ihtilalinde suçsuz ve günahsız olarak 4,5 yıl cezaevinde kalan merhum Alparslan Türkeş 1991 genel seçimlerinde RP-MHP-IDP ittifakı ile yeniden TBMM’ye girmiş. Ancak daha yemin etmeden 18 milletvekili ile başkan Hüsamettin Cindoruk’ a giderek bunlarla zihniyetimiz asla uyuşmaz deyip RP’den istifa edip MHP’ye geçti.

Bir müddet sonra ise merhum Muhsin Yazıcıoğlu 3 arkadaşı ile partisinden ayrılıp BBP’ni kurarak kendisine yeni bir yol çizdi.

1995 genel seçimlerine tek başına giren MHP yeniden TBMM dışında kalınca, başarısız olanı ben bir dakika yerinde saklamam diyen başbuğ Türkeş Genel Sekreter Dr. Devlet Bahçeli’yi Gazi Üniversitesine gerisin geri gönderirken genel sekreterliğe Koray Aydın’ı getirir.

Başbuğ Alparslan Türkeş’in ani vefatı ile Genel Merkez ekibi geçici olarak genel başkanlığa MKYK üyesi Tuğrul Türkeş’i atar. Çok geçmeden yapılan Genel Kurulda Koray Aydın’ın yakın desteği ile Genel Başkanlığa getirilen Dr Devlet Bahçeli 1999 Genel ve yerel seçimleriyle merkez sağın en büyük partisi olarak TBMM’ne girer.

İlk yaptığı açıklamada ANAP ve DYP dinlensin der. DSP kurucu Genel başkanı Rahşan Ecevit’in eli kanlı katillerle hükümet olmak zoruma gidiyor sözlerine rağmen hükümeti de kurar. Ülke krizden krize girerken kabine hastanelerde toplanmaya başlar.

AK Parti rüzgârı olanca gücüyle eserken Dr. Bahçeli normal zamanından 15 ay önce 3 Kasım 2002 genel seçim kararını da tek başına alır. O rüzgâr kasırgaya dönüşür MHP, ANAP, DYP, DSP TBMM’nin dışında kalır.

MHP camiası Koray Aydın’a ayağa kalk Genel başkanlığa aday olmak zorundasın der. Daha dün Tuğrul Türkeş’i Genel başkanlığa taşıyan Genel merkez ekibi Koray Aydın’ın genel kurulda salonda oturacağı yere kadar delegelerle bağını kopartacak şekilde salondaki hareketini önler ve seçim kaybetmesini sağlar. Ardından yüce divanda yargılandığı yıllarda yapılan 2007 Genel seçimlerinde milletvekili aday adayı dahi olmayan dokunulmazlık zırhı istemeyen Koray Aydın üç ayrı davadan 11-0 beraat eder. 2011 Genel seçimlerine giderken yeniden Trabzon milletvekili seçilerek TBMM’ne gerer. İlk iş olarak Genel başkan adayı ve Genel merkez ekibinin en güvendiği Tuğrul Türkeş ise divan başkanı olur. Salonda konuşturulmaz, sık sık sloganlarla sözü kesilir. Kendi kontrolündeki TV Koray Aydın konuşurken reklama geçer. Aydın genel başkanlığı kaybeder.

7 Haziran 2015 genel seçimlerinde yeniden Trabzon milletvekili seçilir. Ancak 1999 Genel seçimlerinden 16 sene sonra aynı tarihi hataya düşüp kameralar karşısına geçip biz koalisyonda olmayız, ana muhalefet partisi olarak yola devam edeceğiz. Bizim dışımızda Ak parti isteğiyle koalisyon yapabilirler dedi.

Dedi demesine ancak Ak Parti koalisyon veya hükümet kurmak diye bir düşüncesi yoktu. Ak parti TBMM başkanlığını alıp 45 günlük hükümet kurma süresini doldurup hemen seçim diyecekti. Dr. Bahçeli %60 lık işte bu paktı yıkarak altın tepsi ile TBMM başkanlığını verirken Başkan vekili de Koray Aydın’ı yaptı.

CHP ve HDP’nin asla çıkmam dediği Beştepe’ye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a gönderdi aklınca. Suçuna ortak etti, olası Genel Başkan adaylığı için önünü kesecekti.

1 Kasım 2015 Genel seçimlerinin sonuçları ortada. Galibi de mağlubu da bellidir. Bahçeli’yi Genel merkez ekibi yani kendi avaneleri dahi o koltukta tutmaz tutamaz. Unutmayın artık Güneş balçıkla sıvanmaz!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum