1982 ANAYASASI'NIN GERİSİNE DÜŞÜYORUZ

CHP Samsun İl Başkanı Av

1982 ANAYASASI'NIN GERİSİNE DÜŞÜYORUZ
31 Ocak 2017 - 18:07
7- Boş kalıp haberCHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, İlçe Başkanları ile bir araya geldi. Yapılacak olan referandumda tavırlarının güçlü bir şekilde hayır demek olduğunu dile getiren Akcagöz, "Cumhuriyet Halk Partisi, referanduma hazır. Bu bir genel ya da yerel seçim değil. Parti yarıştırmıyoruz. Dolayısıyla, her bir vatandaşımızın aklında, gönlünde mutlaka bir siyasi parti ya da ideoloji vardır, bu muhtemeldir. Ancak, bu tarz siyasi tarafgirliği bırakıp, yeni Anayasa değişikliği ülkem için ne getiriyor, ne götürüyor, ona bakmak gerekir. Esas olan budur. Bu toprakları gerçekten seviyorsak, bu referandumda bu değişikliğin bize bir faydası var mı yok mu, bunun değerlendirmesini yapacağız. Elbette yok. Bu Anayasa değişikliğinin, topluma bir faydası olduğunu söyleyebilmek için, önce toplum tarafından böyle bir temel değişikliğin talep edilip edilmediğini sorgulamak gerekiyor. Bu değişiklik talebini dayatanlar da biliyor ki, halkın böyle bir isteği ve arzusu yok" dedi.
Referandumun, Anayasal bir kurum olduğunu ama bunun, AKP hükümeti tarafından gereksiz ve bu kurumu dejenere edecek şekilde kullanıldığını söyleyen Tufan Akcagöz, "Madem halka soracaksınız, bundan sonra hep halka soralım, var mısınız? Asgari ücret insani seviyeye çıkarılsın mı diye sorabiliriz mesela. Fındık üreticisinden, bu yılki taban fiyatın ne olması gerektiğini soralım ister misiniz? Ama yok. Vatandaşın yararına bir şey varsa, görmezden gelirler. Kendi menfaatlerini ilgilendiren konularda şahan kesilirler. Bu, AKP'nin kronik alışkanlığı" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi ilçe örgütlerine, bu süreçte çok önemli görevler düştüğünü ifade eden CHP Samsun İl Başkanı, "Bu süreçte herkesin gücüne ve katkısına ihtiyacımız var. Sayın Cumhurbaşkanı'nın, bugün hiç bir yetkisi eksik değil. Bizim yapmamız gereken şey, Kenan Evren Anayasası dediğimiz, 1982 Anayasası'nın üzerinde ve ondan daha ileride, demokratik bir Anayasa yapmaktır. Gerisi lâfı güzaf. Ancak, şimdi önümüze konulan Anayasa değişikliği, bizi ileriye değil geriye götürüyor. Altmış yıllık parlamenter demokrasi tecrübemiz bir çırpıda çöpe atılıyor. Buna millet olarak izin veremeyiz. Kaldı ki, olaya Tayyip Erdoğan'ın şahsında bakamayız. O gitti, milletin sevmediği biri geldi ve bu yetkileri kullanmaya kalktı. Yargıyı o belirliyor, Meclis'i o belirliyor ve dilediğinde fesih hakkı var. Bakanları o atıyor. Bir de partisinin başında olacak. Bu haliyle bu yetkilerle donatılan dünyada hiç bir demokratik ülke ve lider yok" diye açıklamalarda bulundu.
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum