1982 Yılında merhum...

ANAP ve Bektaş 1982 Yılında merhum Turgut Özal’ın Genel Başkanlığında kurulan ANAP’ın il başkanlığına Eyüp Aşık atanıyor

1982 Yılında merhum...
08 Kasım 2015 - 19:19
ANAP ve Bektaş

1982 Yılında merhum Turgut Özal’ın Genel Başkanlığında kurulan ANAP’ın il başkanlığına Eyüp Aşık atanıyor.

Aşık Atatürk alanında partiyi kuruyor. İl yönetimine kurulu üyeleri merhum Dr. Ahmet Yıldırım, Avni Akkan, Osman Sula, Merhum Hakkı Aslan Türk, Nurettin Eroğlu, Azer Benli, merhum Osman Aslan, Hasan İmamoğlu daha sonra sırayla il başkanı oluyor.

İşte böyle bir yönetim kurulu oluşturan Aşık, 1983 Genel seçimleriyle ANAP tek başına İktidar olurken Necmettin Karaduman ve Fahrettin Kurt’u alarak milletvekili seçiliyorlar.

Trabzon milletvekili Karaduman ilk genel seçimin ardından TBMM başkanı, 1987 genel seçimlerinin ardından Necmettin Karaduman, Eyüp Aşık, Fahrettin Kurt, Avni Akkan, Hayrettin Gurbetli ve İbrahim Çebi milletvekili oluyorlar. Bunlardan Kurt önce Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı sonra Devlet bakanı oluyor. 1991 Genel seçimleriyle Eyüp Aşık, Dr. Ali Kemal Başaran, İbrahim Çebi milletvekili seçilirken parti Mesut Yılmaz’ın Genel başkanlığıyla muhalefete düşüyor.

1994 genel seçimleriyle Eyüp Aşık ve Dr. Ali Kemal Başaran milletvekili seçilirken Aşık iki kez üst üste Devlet bakanlığına atanıyor.

ANAP böyle bir parti. Her dönem Trabzon, ya TBMM Başkanlığı ya da bir bakanlık kesin alıyordu. Düşünebiliyor musunuz Akçaabat ilçe başkanı Hayrettin Gurbetli ve Araklı içe başkanı Ecz. İbrahim Çebi 1987 genel seçimleriyle milletvekili oluyor.

Şimdi bir bakar mısınız? Eski vekil Gurbetli Trabzon’a dönmüş özel bir un fabrikasında muhasebeci, İbrahim Çebi de Araklı’da eczacı olarak hayatlarını idame ettiriyor.

Ankara’ya milletvekili seçilip giden hiçbir zat asla memleketlerine geri dönmez bu iki vekilin bir örneğini bu ülkenin hiçbir yerinde bulamazsınız. Her ikisi anında sine-i millete dönmüş, kendi memleketlerindeki eski işlerinin başlarındadırlar.

1987 ilçe kongresi ile İlhan Arpaçay merkez ilçe başkanlığına seçilirken Genel kongresi ile il başkanlığına Nurettin Eroğlu, Hasan Bektaş il başkan yardımcısı seçiliyor. Trabzon ANAP’lı belediye başkanı Orhan Karakullukçu’yu ziyaret etmek istiyorlar. Ancak randevu alamıyorlar! Bu arada Esiroğlu şehir içme suyu arıtma tesisleri, asfalt tesisleri, Moloz mevkiinde makine ikmal ve itfaiye tesisleri, Hamamizade İhsan Bey ve Hüseyin Kazaz kültür merkezi,100 yıl yüzme havuzu ve mesire alanları, Zağanos ve Tabakhane dereleri kapatılıyor. Gazetecilere bahçecikte belediye çalışanlarına belde-1 de çok cüzi paralara konutlar yapılıyor. Başkan Karakullukçu şehri baştan sona imar ediyor.

1989 yerel seçimlerine giderken Başkan Karakullukçu Hüseyin Kazaz kültür merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla artık yokum, tekrar aday olmayacağım. Ben işimin başına dönüyorum diyor. Aradan 15 gün geçiyor merhum Başbakan Özal yola devam deyince Başkan Eroğlu ve il yönetim kurulu üyeleri bu sefer biz yokuz diyor. Seçim kampanyasına katılmıyorlar. O yerel seçimde başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere tüm ülkede belediye başkanlıklarını ANAP kaybediyor.

Başbakan Özal bir tek Trabzon il yönetimin fesh ediyor. Başkan Eroğlu, Başkan yardımcısı Bektaş ve Genel Sekreter Esat Keskin basının karşısına geçiyor %21.75 le kendi gitmiyor da biz niye bırakıp gidelim diyorlar ve tarihe geçiyorlar.

İşte böyle bir marka idi ANAP.

İşte böyle bir insandı Hasan Bektaş.

Siyasette ve ticarette hep dik durdu. Adam gibi adamdı Hasan Bektaş…

Onu ebediyete uğurladık…

Kendisine Allah rahmet, kederli ailesine başsağlığı dilerim…

Mekânı cennet olsun...

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum