1991 genel seçimlerinde...

Baş ve Atmaca 1991 genel seçimlerinde RP-MHP-IDP ittifakında İstanbul milletvekili seçilen Recep Tayyip Erdoğan aynı listeden milletvekili seçilemeyen Yahya Baş YSK’na başvurarak mazb

1991 genel seçimlerinde...
22 Ağustos 2015 - 01:22
Baş ve Atmaca

1991 genel seçimlerinde RP-MHP-IDP ittifakında İstanbul milletvekili seçilen Recep Tayyip Erdoğan aynı listeden milletvekili seçilemeyen Yahya Baş YSK’na başvurarak mazbatasını almasını engeller. Kendi seçilerek RP Milletvekili olarak TBMM’ne girer.

Bir müddet sonra Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu AKP’ye girerek kendini affettirmeyi başarır. 2002-2007 iki kez milletvekili seçilir.

2011 liste dışı kalınca denizcilik ulaştırma bakan yardımcılığına atanan Baş bu görevde iken yaptığı atama ve uygulamalarla her zaman tartışılmıştır. Son olarak Trabzon eski milletvekili safiye Seymenoğlu’nun kardeşi ve danışmanının liman başkanlıklarına atanması üzerine Ak parti kurucular kurulu üyesi siyasette  hep dik duran adam olarak tanınan AKP  il başkan yardımcısı Mehmet Atmaca  yanımda önce eski vekil Seymenoğlu’nu arayarak biz dağlarda bayırlarda gece gündüz bir tek oy daha fazla almak için koşalım koşuşturalım,  siz kendi yakınlarınızı bir yerlere taşıyın. İki dönem milletvekilliği yaptınız Allah(cc) aşkına söyleyin bundan başka icraatınız var mı? Hangi köye hangi yaylaya tek kuruş ödenek buldunuz? Hangi köprüyü yaptırdınız? Ben sizin hesabınızı bu millete veriyorum biliyormusnuz dedi.

Hızını kesemeyen il başkan yardımcısı Atmaca bakan yardımcısı Baş’ı arayarak 2003 yılında yapılan il genel kurulunda Ali Rıza Akdeniz’in il yönetiminde siyasete girdim.  29 Mart 2004 yerel seçimlerinde Trabzon belediyesini kaybetmenin bedelini ödedim ve ilk istifa dilekçesini ben verdim. Bu dava için Av. Genç’in yönetiminde yer aldım. Onunla siyasete devam edeceğim dedim. 2007 genel seçim kampanyasında 6 milletvekili seçtirtmeyi başardık. Buna rağmen il yönetimi görevden alındı ve il başkanlığına Muhammet Balta atandı. O günün Başbakan’ı bugünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açık desteğine rağmen balta il başkanlığı seçimini kaybetti. Av. Genç kazandı onunla birlikte il yönetiminde yer aldım. Görevden alındık bir yere gitmedik isyan da etmedik. Düzköy ilçe başkanlığı teklifi bana geldiğinde bu dava için değil ilçe başkanlığı kapıcı bile olurum dedim. 2014 yerel seçimlerinde aday değiştirmezsek kaybederiz dedim ve Düzköy belediyesini kaybedince istifa ediyorum diyerek işimin başına döndüm.

Çok kısa bir müddet sonra il başkanı Haydar Revi il yönetimimde il başkan yardımcım olurmusun dedi. Davam için kapıcılığa razıyım dedim. Ancak benim davam Seymenoğlu eşi ailesi ve danışmanları ile devlet kadrolarında yer alsın, birer makam kapsın diye uğraşmak için var olmamıştır. Bu dava hiç kimse kendi kişisel çıkarlarına alet edemez. Bu dava o kadar büyük ve ulvidir ki herkes aklını başına alsın diyerek kükredi.

Bakan yardımcısı Baş ise bu konuşma sırasında her şeyi gün yüzüne çıkartan gazeteleri suçlamakla yetindi ve siyasette dik duran adam Atmaca bir kez daha siyasette doğru ve dürüstlüğün sembol i oldu. Kendisini kutluyorum!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum