1999 da yerel ve genel

AKP ve MHP’nin Yürüyüşü! 1999 da yerel ve genel seçim sonuçlarına göre ülkenin ikinci büyük partisi olan MHP ANAP ve DYP hatta FP liderlerinin Dr

1999 da yerel ve genel
06 Mayıs 2015 - 11:54
AKP ve MHP’nin Yürüyüşü!

1999 da yerel ve genel seçim sonuçlarına göre ülkenin ikinci büyük partisi olan MHP ANAP ve DYP hatta FP liderlerinin Dr. Devlet Bahçeli’nin Başbakanlığına son derece sıcak baktığı halde kendisi konjektör böyle istiyor deyip Bülent Ecevit’in başbakanlığında bir hükümet kurdu.

Ancak bu hükümetin başarılı bakanları anında hedef haline geldi.

Bayındırlık ve İskân Bakanı Koray Aydın’da bunlardan birisiydi. İstanbul, İzmit depremlerinin ardından 1000 lerce insanı ev sahibi yapan bakan Aydın hakkında düzenlenen düzmece vurgun operasyonuyla bakanlık çalışanları içeri alındı. Bakan Aydın bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ederek dokunulmazlığımı kaldırın, İhale dosyalarını inceleyin beni yargılayın demesine rağmen hakkında dava açılmamış bakanlık çalışanları aylarca yargılanmış ve de tek bir kişi ceza almamıştı.

2002 de TBMM dışında kalan MHP’nin eski bakanı ve milletvekili hiçbir dokunulmazlığı bulunmayan Koray Aydın ve Sarp Samsun duble yolunu ihale ettiniz diye ANAP’ın Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Yaşar Topçu, Galyan barajından Esiroğlu’na bypass ile su verdiniz diye Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanları Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan’ı Ak Parti oylarıyla yüce divana gönderildiler. Eski Bakan Aydın, eski Bakanlar Topçu, Çakan ve Ersümer de sırayla beraat ettiler.

2007 genel seçimlerinde TBMM’ye giren MHP ilk iş olarak 367 engeline takılan Cumhurbaşkanının seçilmesi için TBMM’de yerini alarak oy vermediği halde Abdullah Gül’ün seçilmesini sağladı.

Buna rağmen 2011 genel seçimlerinde kendilerini farklı ülkücüler diye tanıtan paralel yapının MHP’ye kurduğu komployu zamanın Başbakanı Recep Tayip Erdoğan desteklemiş insanların yatak odalarına kadar giren bu komploları sorgulatmamıştır. Birde MHP’ye sizi farklı ülkücülere havale ediyorum diyerek desteklemiştir. Tüm bunlara rağmen MHP barajı aşmayı başarmıştır. Bu sefer 2014 yerel seçimlerine giderken AKP’ye karşı 17- 25 Aralık operasyonlarını başlatan insanların yatak odalarına kadar giren paralelciler para kasalarını, para sayma makinelerini kameralar önünde sergileyip bakanların yakınlarını ve bakanlık çalışanlarını içeri alıp 4 Bakanı alaşağı ettiler. Ancak aynı AKP kendi bakanlarını yüce divana göndermemek için Köşk ve TBMM’de Milletvekilleri için ikna odaları kurdu... Yüce divanın önünde etten duvar ördü… Bu olanlar ve bu komplolar birer tesadüf değil de tarihin Tezahürü müdür desek!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum