2015 YILININ SON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Ayvacık Belediyesi 2015 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirildi

2015 YILININ SON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
02 Aralık 2015 - 20:41
Ayvacık Belediyesi 2015 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirildi.
Ayvacık Belediyesi müdürlüklerinden gelen ve meclise sunulan gündem maddelerinin görüşüldüğü meclis toplantısında 4 gündem maddesi görüşüldü ve oy birliği ile Belediye meclisinden geçti. Belediye meclisinin 4. gündem maddesi olan K.K.T.C. Büyükkonuk Belediyesi ile Ayvacık Belediyesi arasında kardeş belediye ilişkilerinin kurulması maddesi oy birliği ile kabul edildi.
Ayvacıklı vatandaşlarının yoğunlukta yaşadığı K.K.T.C. Büyükkonuk Belediyesi ile Ayvacık belediyesi arasında belediyecilik hizmetlerinin iyileştirilmesi yönünde ortak projeler yapılması, turizm potansiyelinin geliştirilerek yeni iş ve istihdam alanlarının yaratılması, Ticaret, kültür, sanat ve spor gibi alanlarda faaliyet ve projeler gerçekleştirilmesi, kültürel varlıkların korunması, karşılıklı deneyim paylaşımı, iş adamlarını bir araya getirmek, iki halkın yakınlaşmasını sağlamak üzere belediyelerin imkânları çerçevesinde iş birliği ile hizmet üretilmesi konusunda her iki belediyenin de belediye meclislerinden alınan kararlarla “Kardeş Belediye” protokolü imzalamaları için adımlar atılmaya başlanacak.
Ayvacık Belediye Başkanı  Mustafa Belur; “Amacımız Ayvacıklı vatandaşımızın yoğunlukta olduğu Büyükkonuk belediyesi ve halkı  ile olan kardeşliğimizi güçlendirmek, her iki şehrin halkı arasındaki bağların güçlenmesini sağlamaktır. Yapacağımız anlaşmayla Büyükkonuk  belediyesi  ile ilişkilerimiz her geçen gün daha anlamlı hale gelecektir. İki farklı belediye hizmetleriyle karşılıklı projelerimizi en iyi şekilde hayata geçireceğiz. Biz hiç bir kardeşlik anlaşması yapmasak dahi anlaşmayı yaptıktan sonra ne yapılması gerekiyorsa böyle bir anlaşmayı yapmadan da yaparız. Yapacağımız “Kardeş Belediye” anlaşmamızın ilçemize ve halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum