2017 YILINDA SAMSUN'DA YAPILACAK!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda 2017 Samsun “23

2017 YILINDA SAMSUN'DA YAPILACAK!
09 Nisan 2016 - 23:18
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda 2017 Samsun “23. Deaflympıcs İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları” hazırlık ve düzenleme kurulu toplantısını gerçekleştirdi.
Toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Recep Ali Er, Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, SGM Uluslararası Organizasyonlar Dairesi Başkanı H. Ozan Çetiner, Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, Gençlik ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir ve Federasyon Başkanlığı İşaret Dili Tercümanı Umut Tufan katıldı.
İNŞALLAH TÜRKİYE’MİZE VE ŞEHRİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLUR
Samsun'da düzenlenecek olan bir dizi programa katılmak üzere havayolu ile Samsun’a gelen İlkadım ilçesi Atletizm Spor Salonu inşaatında ve Atakum ilçesi Golf sahasında yaptığı incelemelerin ardından Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda 2017 Samsun “23. Deaflympıcs İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları” hazırlık ve düzenleme kurulu toplantısını gerçekleştiren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç toplantıda yaptığı açıklamasında, “2017 yılında Samsunumuzda gerçekleşecek olan “23. Deaflympıcs İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları” hazırlık ve düzenleme kurulu toplantısının ilkini yapıyoruz. İnşallah Türkiye’mize ve şehrimize hayırlı uğurlu olur. Samsun sportif anlamda organizasyonların düzenlenmesi ile ilgili olarak büyük bir tecrübeye sahiptir" dedi.
BU OLİMPİYATLARIN İLKİ 1924 YILINDA PARİS’TE YAPILMIŞTIR
Değişik branşlarda farklı uluslararası organizasyonların şehrimizde yapıldığı bir dönemdeyiz vurgusu yapan Bakan Kılıç," Samsunumuzun bu konudaki alt yapısı uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmaya müsaittir. Aynı zamanda şehrimizin bu konudaki dinamikliği, buna olumlu yaklaşıyor olması, vatandaşımızın ev sahipliği ve Samsunlu hemşerilerimizin misafirperverliği önemli bir göstergedir.“23. Deaflympıcs İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları” en iyi şekilde 2017 yılında Samsunumuzda yapılacaktır. Bu olimpiyatların ilki 1924 yılında Paris’te yapılmıştır. Uluslararası işitme Engelliler Federasyonunun 109 üye ülkesi bulunmaktadır. Bu olimpiyatlara bizim davet edeceğimiz ülkelerle birlikte toplamda 120 ülke önümüzdeki sene ilimizde yapılacak olan olimpiyatlara katılacaktır" diye konuştu.
GERÇEKTEN BÜYÜK BİR HAMLE YAPMIŞ DURUMDAYIZ
Bundan önceki Bulgaristan’ın Sofya şehrinde yapılan olimpiyat oyunlarında 90 ülkenin katılımı ile gerçekleştirildiğini dile getiren Bakan Kılıç," 2017 yılında Samsun'da yapılacak olan olimpiyatlara katılan ülke sayısını 120 ülke sayısına taşıma hedefindeyiz. Bu olimpiyat organizasyonu Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gücünün arkasında olduğu bir organizasyon olacaktır. Bunu en iyi şekilde gerçekleştireceğiz. Türkiye’mizin 81 ilinde gerçekten gençlerimize yönelik olarak sportif anlamdaki yatırımlarımızla beraber Gençlik Merkezleri yatırımlarımız ve Yurt yatırımlarımızla beraber gerçekten büyük bir hamle yapmış durumdayız. Bu toplantımızda özellikle oluşumun bu güne kadar yapmış olduğu çalışmaları ve bundan kısa bir süre önce Lozan’da yapılan toplantının değerlendirmesini yapacağız" diye ifade etti.
HAREKETE GEÇİREREK YOLUMUZA İNŞALLAH DEVAM EDECEĞİZ
Türkiye çok daha kısa zamanda, çok büyük organizasyonları başarıyla tamamlandığını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,"  Yapmış olduğumuz organizasyonları Türkiye’mizde başarıyla yaptık. Bununla ilgili olarak da çalışmalarımıza aynı kararlılıkla Samsun’daki tüm dinamiklerimizi de harekete geçirerek yolumuza inşallah devam edeceğiz. Bu güzel organizasyon hem Samsunumuzun tanıtımı açısından, hem de Samsunumuzun ileriye doğru gelişimi açısından önemli bir yer teşkil edecektir diye düşünüyorum. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Köksal  ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum