22.02.2015 tarihinde 25. Dönem Ak Parti Samsun Milletvekili...

ADAY ADAYI TANITIMINDAN NOTLAR… 22

22.02.2015 tarihinde 25. Dönem Ak Parti Samsun Milletvekili...
26 Şubat 2015 - 22:15
ADAY ADAYI TANITIMINDAN NOTLAR…

22.02.2015 tarihinde 25. Dönem Ak Parti Samsun Milletvekili Aday Adaylarının tanıtımı yapıldı. Milletvekili aday adaylarının yanında çok sayıda vatandaşımızın katıldığı aday adayı tanıtımı başarıyla sonuçlandı, çok da faydalı oldu. Ak Parti teşkilatı aday adaylarını bir defa da sahnede, mikrofon başında görmüş oldu. Aday adaylarının birikimine ve deneyimlerine duyarak şahit oldu. 102 aday adayının kendisini üçer dakikalık tanıtımları yaklaşık 6 saat sürdü. Aday adayları da birbirlerini hem fiziken hem de biyografi olarak tanımış oldular. Birbirlerinden değerli aday adaylarının olduğu görüldü.
Hayat tecrübeleri, devlet deneyimleri, ticari donanımları, basın ve sivil toplum ilişkileri olan aday adaylarından farklı çalışmalar içerisinde bulunan akademik aday adaylarına, engellilerden hanımlara, gençlerden orta yaşlılara kadar toplumun her kademesinin ortalaması aday adayı olarak sahnede yer aldı. Kendilerini tanıtırken ilgi çekecek ve farkındalık oluşturacak cümleler kullananlardan, gereksiz eklemeler yapanlara, aile referanslarına atıfta bulunanlardan, dini referansları ön planlara çıkaranlara, yaşadıkları dramları sahneye taşıyanlardan yaptıkları mücadeleyi hatırlatanlara kadar birçok güzel sözler duyduk aday adaylarından.
Kendi adıma çok müstefit oldum tanıtım programından. Çok yerinde yapılmış ve güzel planlanmış bir tanıtım formatıydı program. Programı yöneten divan kurulu da gerçekten yerinde müdahalelerle hem adaleti sağlamış, hem de zamanın planlanan şekilde değerlendirilmesini temin etmiş oldu. Belki üçer dakikalık tanıtımlar çok az gibi görülebir ancak kişinin ismiyle cisminin, teorik tanıtımıyla pratik görüntüsünün bir arada göz teması sağlanarak  görülmesi çok önemli  bir algı oluşturmaktadır. Yapılan tanıtım sonrasında, teşkilat üyelerinin belli bir algıya sahip olduklarını düşünüyorum. Ayrıca tanıtım programı, kendisini tanıtan biz aday adaylarının da toplum önünde, sahnede, mikrofonda, hitabette, irticali konuşmada, zamanı değerlendirmede, konu bütünlüğünü sağlamada, öncelikleri belirlemede ve sunmada ne gibi eksikliklerimizin olduğunu anlamamız bakımından da çok faydalı olmuştur.
Birbirinden değerli aday adaylarının içerisinden ancak 9 kişinin listeye girebileceğini, bu nedenle küskünlüklerin oluşmamasını, herkesin adaymış gibi aday listelerinin açıklanmasından sonra da birlik ve beraberlik içerisinde parti çalışmalarına katılmalarının doğru olacağını söyleyen il başkanımızın hatırlatmaları ve altını çizdiği diğer konular da çok önemliydi. Özellikle aday adaylarının bireysel vaatlerde bulunmamaları, parti hizmet çerçevesinin dışına çıkmamaları, kendilerini tanıtırken partiyi aşmamaları konusundaki hatırlatması çok anlamlıydı.
102 aday adayı kardeşimiz içerisinden seçilecek 9 kişilik aday arkadaşımızın 102 kişiyi, 1002  kişiyi, samsunun 1 milyon iki yüz bin kişisini ve ülkemizin 76 milyon vatandaşını temsil ederek, sorunlarını takip edip, çözüm yolları arayacaklarına inancımız tamdır. Bu duygularımızla aday adayı programına katıldık ve bu duygularımızı derinleştirerek ayrıldık. Sonuçların, milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni eder, Ak Parti ailesinin her kademedeki  hizmet erlerine ve gönüllülerine başarılar dilerim.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum