23 AYDA 50 MİLYON LİRA YATIRIM YAPILDI

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Alaçam’a son 23 ayda yapılan SASKİ ve yol yatırımlarının bedelinin 50 milyon lira olduğunu söyledi

23 AYDA 50 MİLYON LİRA YATIRIM YAPILDI
09 Mart 2016 - 19:27
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Alaçam’a son 23 ayda yapılan SASKİ ve yol yatırımlarının bedelinin 50 milyon lira olduğunu söyledi.
İlçelerdeki alt yapı, su ve yol yatırımlarını değerlendirmek, ilçelerin öncelikli sorunlarını yerinde tespit ederek sonraki 1 yılın programını yapmak amacıyla düzenlenen toplantılar Alaçam İlçesiyle devam etti. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerdeki alt yapı, su ve yol yatırımlarını değerlendirmek amacıyla Alaçam ilçesinde toplantı düzenlenendi.
50 MİLYON LİRAYI BULMUŞ DURUMDADIR
İlçelerdeki alt yapı, su ve yol yatırımlarını değerlendirmek, ilçelerin öncelikli sorunlarını yerinde tespit ederek sonraki bir yılın programını yapmak amacıyla Alaçam ilçesinde düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, “Alaçam ilçemizde son 23 ayda yapılan SASKİ ve yol yatırımlarının bedeli 50 milyon lirayı bulmuş durumdadır.  İlerleyen süreçte daha da iyi bir planlama ve önceliklerin belirlenmesiyle ilgili hizmet yarışına devam edeceğiz. Samsun Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin otuz Büyükşehir Belediyesinden birisidir. Samsun, İstanbul’da dâhil bu işleri yapabilecek teknik, proje, ekip, tecrübe, bilgi, makine ve donanım açısından Türkiye’nin ilk 5 belediyesinin içine girmektedir” dedi.
ÇOK GÜZEL HİZMETLER YAPILMAKTADIR
Vali İbrahim ŞAHİN toplantıda yaptığı konuşmasında, “Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımıza, daire başkanlarına, çalışanlarına, ilçe belediye başkanlarına ve kaymakam arkadaşlara başarılar diliyorum. İlimizde ve ilçelerimizde gerçekten çok güzel hizmetler yapılmaktadır. Ben de fırsat buldukça bu tür toplantılara katılıyorum. Vatandaşa hizmetin ulaşması için başta büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri var güçleriyle çalışmaktadırlar. Bu da bizleri sevindirmektedir. Vatandaşlarımızın da bu yapılan hizmetler karşısında standartları yükselmektedir" diye konuştu.
SAMSUN ÇOK CİDDİ BİR KABUK
Diğer yapılan hizmetlerin yanı sıra ulaşım konusunda Samsun bir ilki gerçekleştirmekte olduklarının altını çizen Vali Şahin," Bütün mahallelerimizin yolları beton yollarla kaplanmaktadır. İnanın bu yapılanları gördüğümüz zaman hem duygulanıyoruz, hem de heyecanlanıyoruz. Samsun çok ciddi bir kabuk değişimi yaşamaktadır. Bizler de bunu lehimize çeviriyoruz. Samsun’da turizm ile yapılacak ne varsa yapıp bir an önce turizmle ilgili mesafe almamız gerekiyor. Alaçam ilçemizde bulunan eski evlerin restorasyonunu yapacağız. Yeni yapılan evleri ise eski evlerden ilham alarak ona göre dizayn edeceğiz. Tarihi dokuya mutlak suretle sahip çıkacağız” dedi.
HANIMLAR LOKALİ’NİN AÇILIŞINI YAPTILAR
Konuşmaların ardından SASKİ Genel Müdürü Kamil Özdemir ve Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt tarafından son iki yıl içerisinde ilçede gerçekleştirilen yatırımlarla ilgili katılımcılara sunum yapıldı. Sunumun ardından Alaçam Belediyesine Ait Hanımlar Lokali’nin açılışı Vali İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından gerçekleştirildi. Açılışın ardandan Valimiz Sayın İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte Hanımlar Lokali’ni ve esnafı gezerek ziyaret etti.
TOPLANTIYA BELEDİYE BAŞKANLARI ’DA KATILDI
Alaçam Belediyesi Sosyal Tesislerinde yapılan toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır,  Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, daire başkanları il ve ilçe belediye meclis üyeleri katıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum