3. MOBİLYA FUARI AÇILDI

TÜYAP Fuarcılık tarafından TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ‘Samsun 3

3. MOBİLYA FUARI AÇILDI
06 Mart 2018 - 19:57
TÜYAP Fuarcılık tarafından TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ‘Samsun 3. Mobilya, İç Mimari, Dekorasyon ve Aksesuarları Fuarı’nın açılışı Vali Osman Kaymak’ın katılımı ile gerçekleşti.
Fuarın açılış konuşmasını yapan TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz, “15 gün sonra Samsun'da yeni bir fuar açılışı yapmaktan dolayı çok mutluyum. Bu yıl Karadeniz 4. Kitap Fuarı ve EV'leniyoruz 2018 Fuarı'nı yapmıştık. 2 fuarda da rekor kırdık. Bu fuarlarda son 3 yılın en iyi rakamına ulaşarak yüzde 35'lik ziyaretçi artışıyla fuarlarımızı kapattık. Mobilya Fuarımızın en önemli özelliği, Türkiye'nin en eski üretim merkezlerinden birisi olan Samsun mobilyasının Türkiye ve ardından uluslararası marka olduğunu teşkil ettiğimiz bir organizasyon yapıyoruz. Samsun mobilya sektöründe Türkiye markası olacak. Bu marka dünyaya açılacaktır. Fuarımızın herkes için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
İhracat noktasında istedikleri noktada olmadıklarını vurgulayan Vali Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, "Samsun'da sene başından bu güne 3. fuarımızı açmaktan gurur duyuyoruz. Samsun eskiden fuarlar kentiydi. Fuar merkezimizle birlikte tekrar eski fonksiyonumuzu kazanmaya başladık. 15 günde bir fuar açılışı yapmak bizim için gelenek haline geldi. Bu fuarın mobilya üretimine çok büyük katkı yapacağını düşünüyoruz.
Samsun, Türkiye'nin Kuzey'e açılan kapısı konumunda bulunuyor. Rusya ve Kuzey ülkeleriyle ihracatımızı arttırmamız gerekiyor. Birçok öne çıkan özelliğimize rağmen Samsun'un ihracatının istenilen seviyede olmadığını biliyoruz. Fuarın ihracatı arttıracağını da umuyoruz. Fuardan sonra da sektörde yapılması gereken konular hakkında görüşmeler gerçekleştireceğiz. Fuarlar her zaman ekonominin, ticaretin alıcıyla buluştukları önemli organizasyonlardır. Fuarın herkese hayırlar getirmesini diliyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum" dedi.
Konuşmalarının ardından ‘Samsun 3. Mobilya, İç Mimari, Dekorasyon ve Aksesuarları Fuarı’nın açılışı Vali Osman Kaymak ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Vali Kaymak açılış töreni sonrasında protokol üyeleri ile birlikte fuara katılan Mobilya, İç Mimari, Dekorasyon ve Aksesuarların sergilendiği stantları gezerek, ürünler hakkında yetkililerden bilgi aldı.
06-11 Mart 2018 tarihleri arasında açık kalacak olan ‘Samsun 3. Mobilya, İç Mimari, Dekorasyon ve Aksesuarları Fuarı’nın açılış törenine ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk, 19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güner, Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Ercan, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum