3. SAMSUN YÖRESEL OT YEMEKLERİ FESTİVALİ BAŞLADI

Sevgi Park alanında düzenlenen ’3'üncü Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali’nin açılış töreni büyük bir katılım ile gerçekleştirildi

3. SAMSUN YÖRESEL OT YEMEKLERİ FESTİVALİ BAŞLADI
19 Mayıs 2017 - 19:45
Sevgi Park alanında düzenlenen ’3'üncü Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali’nin açılış töreni büyük bir katılım ile gerçekleştirildi. Vali İbrahim Şahin, “Bu da 3'üncü Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali’ni ne kadar önemsediğimizi ortaya koyuyor" dedi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Samsun Turizmciler Derneği tarafından ilimizde doğanın zenginliğinin, otların çeşitliliğinin ve bu otlarla pişirilen yemeklerin tanıtılarak hem unutulmamasını, hem de gelecek kuşaklara aktarılabilmesi; sağlıklı ve doğal beslenmenin öneminin giderek arttığı bu dönemde, otları tanıyıp bilenlerle, tanımak isteyenlerin buluşmasını sağlamak amacı ile ’3'üncü Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali düzenlendi.
PROTOKOL TARAFINDAN ÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
3'üncü Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali’nin açılışı Valimiz Sayın İbrahim Şahin, Ak Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ¨Reklam, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz ve diğer protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Festival açılış törenine ayrıca, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay. Ünsal Ağaoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalin açılış töreni sonrası Sevgi Park alanında protokol üyeleri ve vatandaşlar ile birlikte yöresel yenilebilir otların ve ot yemeklerinin tanıtıldığı stantları gezen Vali İbrahim Şahin, Samsun yöremizde yapılan geleneksel ot yemekleri hakkında bilgi aldı. Daha sonra Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç, bir selamlama konuşması yaparak, katılımcılara teşekkür etti.
BİZ BUNU OLABİLDİĞİNCE AYAĞA KALDIRACAĞIZ
Ardından bir konuşma yapan Vali İbrahim Şahin, “Değerli konuklar; gerek Samsun dışından, gerek ülke dışından gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Bugün 19 Mayıs. Samsun için çok keyifli bir gün. Bizim yöresel mutfağı canlandırmamız çok önemlidir. Yöresel yemeklerimizin ötesinde bizim ot yemeklerini öne çıkarmamız çok daha önemli. Mutlak suretle bizim başta yöremize ait mutfağı canlandırmamız lazım. Her ilçemizin, hatta her köyümüzün mutfağı bile değişiyor. Samsun dışından gelen misafirlerimize Türkiye’nin her hangi bir yerinde tadabileceği mutfak yerine, sadece Samsun’da tadına bakabileceği yemekler ikram etmemiz gerekiyor. Samsun, özellikle Karadeniz Bölgesi ot türleri ve yeşillikleriyle çok zengin, donanmış bir bölgemizdir. Biz bunu olabildiğince ayağa kaldıracağız. Bu anlamda yapılabilecek ne varsa biz destekleyeceğiz. Biz bu festivali çok önemli bulduk ve 19 Mayıs etkinlikleri içine aldık. Bu da 3'üncü Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali’ni ne kadar önemsediğimizi ortaya koyuyor. Samsun ölçeğinde gerek mutfağımızın, gerek ot yemekleri türlerinin ve gerek bu tarz festivallerin mutlak suretle destekleneceğini bir taahhüt olarak söylüyorum. 3'ücünc Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali’ne katkısı olan ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Ellerinize sağlık" dedi.
'3'üncü Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali kapsamında düzenlenen 'Yenilebilir Ot Toplama Yarışması ve Yöresel Ot Yemekleri Yarışması'nda dereceye girenlerin ödülleri Vali İbrahim Şahin ve protokol üyeleri tarafından verildi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum