3. TÜBİTAK Bilim Fuarı Açıldı

Ordu Büyükşehir Belediyesi Anadolu İmam-Hatip Lisesi tarafından hazırlanan "3

3. TÜBİTAK Bilim Fuarı Açıldı
28 Nisan 2015 - 13:40
Ordu Büyükşehir Belediyesi Anadolu İmam-Hatip Lisesi tarafından hazırlanan "3. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu(TÜBİTAK) Bilim Fuarı" açıldı.

Bilim fuarının açılışına  Vali İrfan Balkanlıoğlu, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkanİl Kültür ve Turizm  Müdürü Uğur Toparlak, Okul Müdürü Mustafa Akkoz, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Gençleri bilimsel çalışmalara yönlendirmeyi amaçlayan  3. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu(TÜBİTAK) Bilim Fuarının  açılışında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”İmam Hatip Liseleri Türkiye’ye özgü bir modeldir. İmam Hatip Liselerinde Okuyan öğrenciler hem dinlerini öğrenirler, hem de diğer liselerde okunan derslerle ilgili eğitimleri alırlar. Bilim ve fen ile uğraşmak, dinden uzak olmayı gerektirmez. Bugün dünyanın en önemli keşfini yapan ve genetik biliminin babası sayılan, kalıtımı bulan Mendel, rahipti. Papazlık yapması, onun bilimle uğraşmasına engel olmadı. Türkiye'nin bilimde ve teknolojide çığır açmaya ihtiyacı var. İnşallah bunlardan bir kaç tanesi içinizden çıkar" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Akkoz,  ise yaptığı konuşmada, ”Bu sene üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz TÜBİTAK bilim fuarında 45 tane projeyle öğrencilerimiz danışman öğretmenleriyle beraber projelerini gerçekleştirdiler.  Burada amaç öğrencilerimizin bilimsel yöntemlerle problem çözme yollarını öğrenmelerini sağlamak, bilimsel projelere teşvik etmek, projeleri önce okulumuzda, ilimizde, daha sonra Türkiye ve uluslararası düzeyde projelere imza atmak üzere gerçekleştirmektir” diyerek, katılımlarından dolayı Vali İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından 3. TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılış kurdelesi kesildi.

Vali Balkanlıoğlu, protokol üyeleri ile birlikte bilimden teknolojiye, genetikten matematiğe, psikolojiden beslenmeye kadar her alanda yapılan buluşların sergilendiği stantları gezerek, öğrencilerden bilgi aldı.

[gallery ids="26346,26347,26348,26349"]

Birçok buluşun sergilendiği  "TÜBİTAK Bilim Fuarı" 27-28 Nisan tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nde sergilenecek.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum