30 Ağustos Zafer Bayramı Samsun'da Coşkuyla Kutlandı

Tüm yurtta olduğu gibi Samsun’da da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı Samsun'da Coşkuyla Kutlandı
30 Ağustos 2019 - 15:02
Tüm yurtta olduğu gibi Samsun’da da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı. İlk olarak Anıta çelen konularak kutlamalar başladı. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda kutlamalara devam edildi.
Vali Osman Kaymak, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nün 97. Yıldönümü kutlamaları dolayısı ile Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa katıldı.
Tören Vali Osman Kaymak, beraberinde Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte törene katılan askeri birlikler ve halkın bayramını kutlaması ile başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunması ile devam eden törende, Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı adına Öğretmen Albay Baha Mutlu Aydın tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Sonrasında Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril ve öğrenciler tarafından şiir okundu. Şiirlerin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İlkadım Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından mini konser verildi. Konserin ardından Samsun Canik Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından gösteri sunuldu. Daha sonra Sahra Sıhhiye Eğitim Merkezi Komutanlığı tarafından mini konser verildi.
Tören öğrencilerin, askeri birliklerin ve gazilerin resmigeçidiyle sona erdi.
Törene ayrıca, Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Sg. Alb. Ahmet Bahadır, ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri, idari ve mülki erkân ile çok sayıda vatandaş katıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum