36. DYO RESİM ÖDÜLLERİ SERGİSİ AÇILDI…

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ’ 36

36. DYO RESİM ÖDÜLLERİ SERGİSİ AÇILDI…
04 Mart 2015 - 00:09
Samsun Valisi İbrahim Şahin, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ’ 36. DYO Resim Ödülleri Sergisi’ni açılışını gerçekleştirdi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 36. DYO Resim Ödülleri yarışmasına katılan ve dereceye giren resimlerin sergilendiği sergiyi gezen Samsun Valisi İbrahim Şahin’e sergilenen eserler hakkında ilgiler tarafından bilgi verildi.

Yaşar Holding Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Dilek Emil yaptığı konuşmasında, 1967 yılında düzenlemeye başladığımız ve 1993 yılından bu yana Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı'nın düzenlediği  Resim Yarışmamız ülkemiz resim sanatının gelişimine büyük katkılar sağlamış olmasından mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bugün geçmişe dönüp baktığımızda, sanat tarihine ve hafızalara birbirinden ünlü ressamları ve eserleriyle kazınan bu önemli proje, Türk Resim Sanatına yaptığımız anlamlı katkıyı gözler önüne sermekte, özel sektörün resim sanatına verdiği en büyük desteklerden biri olarak bilinmektedir.

Bu gün açılışını gerçekleştirdiğimiz 03-15 Mart tarihleri arasında Samsun’da açık kalacak ve 6 tanesi ödül almış 47 eserin sergilendiği sergimizde birlikteyiz. Bu mutlu günümüzde aramızda olan ve bizleri yalnız bırakmayan başta Sayın Samsun Valimiz İbrahim ŞAHİN olmak üzere bütün konuklarımıza çok teşekkür ediyorum, hoş geldiniz diyorum dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında “Değerli misafirler sergilenen eserler çok güzel eserler. Bu resim sergisini Samsun’da açmalarından dolayı Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Samsun’daki sanatseverlerin bu eserleri görmesine fırsat verdiler.

Resim sanatının bir başka özelliği var. Özellikle hayal dünyası zengin olan insanların resimlere dışavurumları ile beraber farklılık katıyorlar. Resmin çok çeşitleri var. Bu akşam aramızda  bunu çok iyi bilen değerli hocalarımız var.

Burada gezip gördüğümüz son derece güzel ve değerli eserler sergileniyor. Resim sanatı bir yetenek sanatıdır. Samsun’da bu sergi ile kültürel anlamda önemli bir zenginlik kazanmış oldu. Katkılarından dolayı ben Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı yetkililerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum