40 YILA 40 FİDAN DİKİLDİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 40

40 YILA 40 FİDAN DİKİLDİ
03 Nisan 2015 - 15:54
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 40. Yıl etkinliklerinin dördüncü gününü Çarşamba Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’ne taşıdı. İletişim Fakültesi’nin hazırladığı etkinlikle 40. yıla özel  “40 Yıla 40 Fidan” dikildi.

Etkinliğe, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sevilhan Mennan ile Prof. Dr. Şenol Eren, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, yerleşkeye adını veren yardımsever Mustafa Kemal Güneşdoğdu, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tiftik, Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hasan Temiz, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Tören öncesi kısa bir konuşma yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran, söze üniversitenin 40.yılını kutlayarak başladı. Taşkıran, başta OMÜ yönetimi olmak üzere destek veren herkese teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan konuşmasına ağacın öneminden bahsederek başladı. Akan, “ Yeşili sevelim ve koruyalım. Çünkü yeşilden her türlü konuda besleniyoruz. Örneğin kâğıt üretiminde kumaşta, oyuncakta... Nerede boş bir alan bulursak ağaç dikmeliyiz.  Mesela meyve ağaçlarını düşünün, çocuklarımız ağaçlara tırmanıp meyveleri yiyebilir, onun tadına varabilirler ” dedi.

Son olarak Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, OMÜ’nün 1975’den bu yana gelişiminden bahsetti.  Ardından fidan dikimi için önceden hazırlanmış alana görevliler eşliğinde gidilerek tek tek fidanlar toprağa dikildi…

Fidan dikiminin ardından İletişim Fakültesi binası gezilerek, öğrencilerle sohbet edildi. Daha sonra Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran’ın makamına ziyaret gerçekleştirildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mustafa Kemal Güneşdoğdu yerleşkesine dikilen ağaçlar, üniversitenin mezunları adına dikildi ve ağaç sertifikaları mezunlar buluşmasında takdim edildi…

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum