400 BİN KADINA EĞİTİM

KADIN SAĞLIĞI EĞİTİM PROJESİNDE 400 BİNE YAKIN KADINA EĞİTİM VERİLDİ Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür Merkezinde düzenlenen 01 Ocak 2011-31 Aralık 2014 ta

400 BİN KADINA EĞİTİM
07 Nisan 2015 - 21:29
KADIN SAĞLIĞI EĞİTİM PROJESİNDE 400 BİNE YAKIN KADINA EĞİTİM VERİLDİ

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür Merkezinde düzenlenen 01 Ocak 2011-31 Aralık 2014 tarihleri arasında Diyarbakır Valisi Sayın Hüseyin Aksoy’un eşi Sayın Hülya Aksoy’un koordinatörlüğünde ilimizde yürütülen 'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi'nin kapanış törenine katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Sayın Hülya Aksoy’un koordinatörlüğünde 01 Ocak 2011-31 Aralık 2014 tarihleri arasında 'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi' ile ilgili ilimizde yapılan çalışmalar ile ilgili olarak bir slayt gösterisi yapıldı.

Slayt gösterisinin ardından bu projeye emek vermiş, destek vermiş ve gönül vermiş olan Sema Cengiz Büberci Kız Meslek Lisesi Müdiresi Zekiye Sezer, Sağlık Kurulu Yöneticisi Sivil Toplum Kurulu Başkanı Yeşim GÜRSOY ve proje yürütücüsü Op. Dr. Özlem Karaca Ocak duygularını dile getirerek birer konuşma yaptı.

Daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü adına 'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi'ni yöneten ve yürüten Samsun İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hatice ÖZ, 01 Ocak 2011-31 Aralık 2014 tarihleri arasında yürütülen 'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi' ile ilgili olarak ilimizde bu tarihler arasında yapılan çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumun ardından İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal yaptığı konuşmasında, “Yaklaşık dört yıldan beri Samsun Valiliğimiz koordinatörlüğünde ve İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yürütülen bu projenin, bu çalışmanın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Dört yıl boyunca 400 bine yakın kadınımıza bu proje kapsamında çeşitli eğitimler verildi. Biz bu eğitim verdiğimiz bütün kadınlarımızın teker, teker TC numarasını aldık. Mükerrer kaydımız bulunmamaktadır. Yani bu kadınlarımızın hepsine biz eğitim verdik. Kadının olduğu her yerde biz vardık. Ben öncelikle bu projenin yürütülmesinde katkısı olan Samsun Valiliğimize, sağlık çalışanlarına ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, “Ben özellikle bu projenin koordinatörlüğünü yürüten saygıdeğer Valimiz Hüseyin Aksoy’a ve çok değerli eşleri Sayın Hülya Aksoy’a şükranlarımı sunarak sözlerime başlamak isterim. Çünkü 2011 yılında başlatılan bu projeye gerçekten çok ciddi emek verilmiş. Ben emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Sağlıkla ilgili yapılması gereken çok şey var. Bizim belki üzerinde çok durduğumuz veya durmamız gerek siz kadınlar marifetiyle başlatacağımız ve seferberlik ruhu içinde sürdüreceğimiz aslında bizim bir eğitim projemiz olması gerekiyor. Herkesin, her şeyin arkasında maalesef eğitim eksikliği yatmaktadır.

Ama siz değerli annelerimizin, kardeşlerimizin hoş görülerine sığınarak belki kadın eğitimini öne çıkarıp kadınların üzerinden biz erkeklerin eğitilmesini sağlamak lazım. Eğer bunu sağlarsak bir sürü işi biraz daha kolaylaştırırız. Özellikle günümüz dünyasında sadece Türkiye’de falan olmuyor, bakıyorsunuz gelişmiş ülkelerde de özellikle kadına karşı işlenmiş olan suçlar ve türleri her geçen gün artmaktadır. Bu da ciddi anlamda kadını kırıyor, incitiyor. Onun için biz belki ülkemizde inandığımız değerler, felsefemiz ve Türklerin kadına bakışı dolayısıyla da mutlak suretle eğitim problemini aşmamız, çözmemiz gerekiyor ki rahatlayalım. Eğitimi biz eğer çok iyi verirsek ben inanıyorum ki erkekler de çok iyi bir şekilde eğitileceklerdir.

Bizim mutlak suretle biraz eğitim adına çok yoğun bir çalışma ortaya koymamız lazım. Her işin başı eğitimdir. Gerçekten eğitim şarttır. Her türlü kanser türlerinde insanların bilinçlenmesi ve eğitilmesi gerekmektedir. Bizim bunları, bu olumsuzlukları eğitimle aşmamız gerekiyor. Obezite (şişmanlık) gündemde tutulması gereken konuların başında gelmektedir. Biz ilimizde Samsun’da önümüzdeki haftalarda ‘Ot Yemekleri Festivali’ düzenleyeceğiz. Çünkü biraz otçul beslenme konusunda eksiğimiz var.

2011 yılında başlatılan bu projede çok ciddi bir duyarlılık oluşmuş. Önemli olan nihayetinde kadına dokunmak ve onların derdine ortak olmaktır. Bu projeyle de bu çok ciddi anlamda yapılmış. Bu konuda emeği geçen herkesi kutluyorum. Bunların hepsi eğitimle gerçekleştirilmiştir. Ben tekrar bu projeye katkı sağlayan tüm dostlarımıza, Diyarbakır Valimiz Sayın İbrahim Aksoy ve değerli eşleri Sayın Hülya Aksoy Hanımefendi'ye, değerli sağlık çalışanlarına ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Samsun Valisi İbrahim Şahin, 'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi'ne yapmış oldukları çalışmalardan ve katkılarından dolayı İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mehmet Dursun Mehel ve sağlık çalışanlarına başarı belgesi verdi.

Kadın Sağlığı Eğitim Projesi'nin kapanış törenine ayrıca, Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyeleri, sivil toplum temsilcileri, sağlık çalışanları ve davetliler katıldı.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum