5 BRANŞTA DÜNYA ŞAMPİYONALARI YAPILACAK

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali İbrahim Şahin’in katılımı ile Samsun’da 18-24 Temmuz 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan 2016 İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası hakkında Mustafa

5 BRANŞTA DÜNYA ŞAMPİYONALARI YAPILACAK
26 Haziran 2016 - 01:07
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali İbrahim Şahin’in katılımı ile Samsun’da 18-24 Temmuz 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan 2016 İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası hakkında Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasına ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit KİHTİR, ilgili kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.
1ÜLKEMİZİN FARKLI YERLERİNDE YAPILAN ORGANİZASYONLAR VAR
Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç yaptığı basın açıklamasında, “Bu gün sizlerle hem İşitme Engelliler Olimpiyat oyunları konusundaki hazırlıklarımızı, hem de önümüzdeki bir ay içerisinde gerçekleştirilecek olan üç ayrı etkinliği değerlendirmek için bir aradayız. Ülkemizin farklı yerlerinde yapılan organizasyonlar var. Yine bu organizasyonların çerçevesinde ilimizde önümüzdeki sene yapılacak olan İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları gerçekleştirilecektir. Bu dünyanın en büyük ve en kapsamlı katılımlı yarışmalarının en büyük üçüncüsüdür. Bu kapsamda önümüzdeki Temmuz ayı içerisinde Samsun’da gerçekleştirilecek olan üç tane farklı organizasyon olacaktır. Bu noktada 16-24 Temmuz tarihleri arasında 5 branştaki, plaj voleybolu, masa tenisi, judo, karate ve taekvando olmak üzere 5 branşta dünya şampiyonaları gerçekleştirilecektir. Bu şampiyonanın Samsun’da yapılmasının sebebi önümüzdeki yıl yapılacak olan şampiyonaya hazırlık ve buraya gelecek" dedi.
17-21 TEMMUZ 2016 TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR
Yabancı misafirlerin Samsun’un güzelliklerini ve alt yapısını görmeleri için bir fırsat olacağını dile getiren Bakan Kılıç," İlimizde yapılacak olan bu şampiyonaya bu gün itibariyle 46 ülkeden 700 katılımcı teyit vermiş durumdadır. Daha sonra yine aynı tarihlere denk gelen delegasyon başkanları toplantısı olarak adlandırdığımız İşitme Engelliler Dünya Federasyonu temsilcilerinin burada yapılacak olan çalışmalardaki ve aynı zamanda önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan olimpiyatlardaki, tesislerin ve Samsun’un incelenmesi noktasında delegasyon toplantısı olacaktır. Bu da 17-21 Temmuz 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Şu anda 57 ülkeden 84 kişilik bir delegasyon heyeti bu konudaki katılıma teyid vermiş durumdadır. Bu toplantılar 18-19 Temmuz’da tesis ziyareti, 20 Temmuz’da delegasyon başkanları toplantısı olarak gerçekleşecektir. Bu arada tabi Valimizin ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu noktadaki destekleri de Samsunumuzun hem güzellikleri, hem de organizasyonlardaki, alt yapı kapasitesi kendilerine gösterilmiş olacaktır" diye konuştu.
HEM SAMSUNUMUZA, HEM DE ÜLKEMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM
Daha sonra tüm dünyanın da yakından takip edecek olduğu 18 Temmuz 2016 Pazartesi günü 365 gün kala etkinliği gerçekleştirileceğini vurgulayan Bakan Kıluç," Böylece önümüzdeki ay içerisinde Samsunumuzda uluslararası spor camiasının çok önemli etkinliklerinden birisi olan ve Samsunumuzda icra edilecek olan 23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatlarının resmi süreci başlamış olacaktır. Şimdiden hem Samsunumuza, hem de ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu aynı zamanda her zaman dile getirdiğimiz sporun Samsun’a yaptığı ekonomik, turizm ve sosyal katkı anlamındaki en büyük yansıması olacaktır. İlimize gelecek olan heyetler, delegasyonlar ve sporcular Kredi Yurtlar Kurumumuza bağlı yurtlarımızda misafir edilecektir. Böylece ülkemizin öğrenci yurtları konusunda ki atılımlarını da görme imkanları olacaktır. Ülkemiz artık uluslararası spor camiasındaki, her türlü organizasyonu yapma konusunda gerçekten çok büyük bir yol kat etmiş durumdadır. İnşallah hem önümüzdeki ay içerisinde, hem de bir sene sonra Samsun’da gerçekleştireceğimiz dünyanın en önemli olimpiyatlarından birisini başarıyla tamamlayacağız" şeklinde konuştu.
SAMSUNLU HEMŞERİLERİMİZ BUNU ÇOK KOLAY YAPARLAR VE BAŞARIRLAR
"İşitme Engelliler Olimpiyatları olması hasebiyle özel bazı çalışmalarımız gerekiyor “diyen Bakan Kılıç," Çünkü özel bazı durumların gerektiği çalışmalar olacaktır. Sporcularımızın işitmeyle ilgili engelleri mevzubahistir. Bu anlamda da Samsunumuzda özellikle Sayın Valimizin koordinasyonunda ve aynı zamanda olimpiyatların HDK’sının başkanlığında ve İşitme Engelliler Federasyonunda içinde bulunacağı koordinasyonunda Samsunumuzda bu noktada bazı gelişmeleri ve bazı alt yapı çalışmalarını yapmak durumundayız. Bunun için bir yıl vaktimiz var. Ben bunu biliyorum, Samsunlu hemşerilerimiz bunu çok kolay yaparlar ve başarırlar. Bu aynı zamanda Samsunu muzunda dünyaya kendini göstermesi için en önemli fırsatlardan birisidir diye düşünüyorum. Tüm Samsunlu hemşerilerime bu oyunlar noktasında başarılar diliyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Samsunumuza ve Türkiye’mize hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum