8 Ayda 4 Bin Olaya Müdahale

Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi yangında, afette her türlü zorlu koşulda canlarını hiçe sayarak olaylara müdahale ediyor.

8 Ayda 4 Bin Olaya Müdahale
02 Ekim 2022 - 11:42
Bu yılın ilk 8 ayında yangın başta olmak üzere 4 binin üzerinde olaya müdahale eden Samsun İtfaiyesi 98' inci yaşını kutluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “İtfaiye Teşkilatı'mız bugün 236 personeli ile 17 ilçemizde 24 saat hizmet veriyor" dedi.
Deprem, sel, yangın ve kaza bölgelerinde zorlu görevler üstlenen itfaiye ekipleri, her ihbarda bir yaşamı kurtarabilecek olmanın bilinciyle zamanla yarışıyor. Mesleklerini kusursuz yapabilmek için çeşitli eğitimlerden geçen itfaiyeciler, bazen bir yangında alevlerle mücadele ediyor, bazen doğal afet bölgesinde kurtarma çalışmalarına destek oluyor, bazen de trafik kazasına müdahale ediyor.
Profesyonel Ekiple En İyi Hizmet
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Şehrimizde 1925 yılında kurulan İtfaiye Teşkilatı'mız bugün itibariyle 236 personeli ile 17 ilçemizde 24 saat hizmet vermektedir” diyerek, “98 yıldır Samsun halkına hizmet etmeyi sürdüren itfaiyemiz bundan sonra da her türlü teknolojik gelişmeleri takip ederek, profesyonel ekibiyle en iyi şekilde hizmet etmeyi, halkın yanında olmayı sürdürecektir" ifadelerini kullandı.
Her Yeni Görev Zamanla Yarış
İhbarla başlayan her yeni görevin itfaiyeci için zamanla yarışa dönüştüğünü söyleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin ise, "Alarm çalıp göreve çıktıklarında, sağ dönememe ihtimali olduğunun farkında olan ekip arkadaşlarımızın nöbeti hep duayla başlar. İhbar geldiği anda koşarak araca giderler. Çoğu zaman kıyafetleri bile araç içerisinde giyerler" dedi.
8 Ayda 4 Bin Olaya Müdahale
2022 yılının ilk 8 ayında yangın başta olmak üzere 4 binin üzerinde olaya müdahale ettiklerini dile getiren Zengin, "Bunun bin 500’ ü yangın. Diğerleri de kurtarma olayları. 600'ün üzerinde de vatandaşımızı tehlikeli alandan kurtarmışız. Bir bu kadar da hayvan kurtarma olaylarına müdahale etmişiz. İtfaiyecilik bir gönül işi. Bu işi sevmek gerekir. Tehlike ile savaşıyorsunuz bizim meslekte. Ekiplerimiz fedakârca çalışıyor. İstirahatli bile olsa bir yangın anında hemen olay yerine gelebiliyor. Böyle bir birlikteliğin olması bizi de mutlu ediyor. Başarı da bu ekip organizasyonu ile geliyor" ifadelerini kullandı.
Can Kurtarmanın Mutluluğu
Yangın bölgesinde yüksek ısı, kimyasal sızıntılar, solunum zorlukları gibi birçok tehlikeyle karşılaştıklarını ifade eden Zengin şöyle devam etti; "Bu tehlikeler arasında işimizi yaparken bizi mutluluğa ulaştıran şey bir canlıyı kurtarmak, bir insan, kedi, köpek yavrusu. Bu sadece yangında değil, arama kurtarma, trafik kazası, deprem ve afetlerde bir canlıyı kurtarmak bizim için çok önemli. Mal, canın yongasıdır derler. Mallarını en az zararla kurtarmak da bize büyük keyif veriyor.”

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum