ABD'Lİ Kardiyolog, Türk Meslektaşından Kalp Kapak Tedavisi Eğitimi Aldı…

ABD’li kardiyolog Vishwanatha S. Nadig, girişimsel kalp kapak tedavisi eğitimi için Türkiye’yi seçti. Türk meslektaşı Doç. Dr. İsmail Ateş’ten Mitraclip Yöntemi ile ilgili Antalya’da 2 günlük eğitim alan Nadig, “Çok verimli bir eğitim oldu. En kısa zamanda yeniden Türkiye’ye geleceğim. Meslektaşım Dr. Ateş’in tecrübesine ve bilgi birikime hayran kaldım” dedi.

ABD'Lİ Kardiyolog, Türk Meslektaşından Kalp Kapak Tedavisi Eğitimi Aldı…
04 Haziran 2024 - 18:23
Türk hekimler başarıları ile gururlandırmaya devam ediyor! Geçtiğimiz günlerde (21 Mayıs 2024) gerçekleşen “Girişimsel Kalp Kapak Tedavileri Eğitimi” için Hint asıllı ABD’li kardiyolog Vishwanatha S. Nadig Antalya’ya geldi. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. İsmail Ateş’in bu yöntemlerde kullanılan ve işlemin temelini oluşturan Mitraclip ve Triclip yöntemleri ile ilgili verdiği eğitim, ABD’li meslektaşı tarafından ilgi ile takip edildi.
Eğitimin ilk günü kalp kapak tedavilerinde uygulanan ameliyatsız yöntemlerin kullanıldığı hastalığın tespiti ve tedavi seçenekleri ele alındı. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. İsmail Ateş, girişimsel mitral kapak ve triküspit kapak tamiri yöntemine dair tüm incelikleri anlattı. Birinci günün ikinci oturumunda da misafir hekimin prosedürel işlemlere hakimiyetinin tam olarak kazandırılabilmesi için vakanın başından sona her bir evresinin simüle edilebildiği simülasyon üzerinde pratikler yapıldı. Eğitimin ikinci günü bu sefer Antalya’da özel bir hastanenin  anjiyo laboratuvarında canlı vaka örnekleri incelendi.
Uzmanlıktan sonra devam eden Prosedürel ve Eğitimsel Sürdürülebilir Tıp eğitimlerinin önemini vurgulayan Doç. Dr. İsmail Ateş, “Girişimsel işlemler, hastanın hastanede yatışını azaltabilmekte ve hasta yapılan işlemden sonraki gün taburcu olabilmektedir. İşlem sonrası gündelik hayata kısa sürede dönüş, tüm girişimsel kardiyologların ilgisini çekmektedir. Bu eğitim de gerek Türkiye’deki gerekse yurt dışındaki meslektaşlarımız adına son derece verimli gerçekleşti” dedi.
Toplantı sonrası, eğitimin çok verimli geçtiğini ifade eden Dr. Vishwanatha S. Nadig, en kısa zamanda yeniden Türkiye’ye gelmek istediğini vurguladı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum