ADAY ÖĞRETMENLERE YETİŞTİRME TOPLANTISI

Samsun Büyükşehir Belediyesi  Kültür Sanat Merkezi’nde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilimizde düzenlenen, ‘Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci Değerlendirme Toplantısı yapıldı

ADAY ÖĞRETMENLERE YETİŞTİRME TOPLANTISI
01 Nisan 2016 - 12:16
Samsun Büyükşehir Belediyesi  Kültür Sanat Merkezi’nde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilimizde düzenlenen, ‘Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci Değerlendirme Toplantısı yapıldı.
‘Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci Değerlendirme Toplantısı’na ayrıca, Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Okul Müdürleri ve Öğretmenler katıldı.
İLİMİZDE 603 ÖĞRETMEN ADAYIMIZ TERCİHLERİNİ YAPTILAR
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ‘Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci Değerlendirme Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Coşkun Hasan Yetik, “Bu toplantı 81 ilde aynı saatte yapılmaktadır. Bu takvime göre bu gün bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. 2016 Şubat ayında 30 bin öğretmen ataması yapıldı. Bu sene geçmişten farklı olarak bu atamada aday öğretmenler için farklı bir uygulama başlatıldı. Bu uygulama ile atanan öğretmenlere altı aylık adaylık süreyi değerlendirsinler diye hangi ilde değerlendirirsiniz diye bir tercih hakkı sunuldu. İlimizde 603 öğretmen adayımız tercihlerini yaptılar. Bizlerde onlara ikinci bir tercih hakkı tanıyarak hangi ilçede yapmak istediklerini sunduk. Tercihlerini dikkate alarak danışman öğretmenler nezaretinde bu süreç başladı. Bu süreç 17 Haziran 2016 yılında sona erecektir. Bu süreç içerisinde adaylar danışman öğretmenler aracılığıyla sınıf içi, okul içi ve okul dışı faaliyetlere katılacaktır. Yazılı ve mülakatlarda 60 ve üzeri puan alan adaylar asil öğretmen olarak görevlerine devam edeceklerdir ”dedi.  Daha sonra İlimiz İlkadım ilçesi Mehmetçik Ortaokulu'nda göreve yapan aday öğretmen Zeliha Demir  süreçle ile bir değerlendirme konuşması yaptı.
NASIL ÖĞRETMEN OLUNACAĞININ GÖRÜLMESİNİ SAĞLAMAKTADIR
Vali İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, “Öncelikle mesleğe yeni atanan değerli öğretmenlerimize bundan sonraki yaşamlarında ve hayatlarında sağlıklı, mutlu ve verimli bir hayat diliyorum. Değerli Öğretmenler; Bizim için çok değerli ve önemli olduğunuzu vurgulamadan önce eğitimin aslında evrensel bir süreç olduğunu, öğrenmenin sadece insanlar arasında değil, hayvanlar ve bitkiler arasında da olduğunu, bu evrensel yarış içerisinde bizlerin bir adım daha öne geçme yolunun daha fazla gayret göstermekten geçtiğini söylemek istiyorum. Bu sene ilk defa uygulanan bu yöntem ile belki doğrunun bulunması, öğretmen açığının yavaş yavaş giderilmesi dolayısıyla siz öğretmen adaylarının deneyimli ve sizden önce atanmış öğretmenlerin yanında staj yaparak bu eksikliğinizi gidermeniz veya nasıl öğretmen olunacağının görülmesini sağlamaktadır. Bu staj döneminde sizler umarım fazlasıyla yararlanır ve sınıflarınıza girdiğinizde öğrencileriniz için daha verimli bir eğitim dönemi geçirirsiniz. Samsun için kura çeken arkadaşlarımızın ne kadar şanslı olduğunu belirtmek istiyorum. Samsun memleketimizin gerçekten çok güzel bir köşesidir. Karadeniz’in en büyük ilidir. Özellikle mimari yapısı itibariyle kendisini yenileyen yeni bir modern şehir modelini ortaya çıkarmaktadır. Yavaş yavaş kongre süreçlerinin şehrimizde veya şehrimize doğru kaydığını gördüğümüz bir şehir artık ortaya çıkmaktadır. Öğretmenlerin önemini hepimiz biliyoruz. Bizi biz yapan değerlerimiz var. Bu değerleri mutlak suretle sahiplenmek ve bizar bunları öne çıkarmak gerekiyor" diye konuştu.
MUTLAKA OKUYUN, BİR ŞEYLER KARALAYIN, SENARYO YAZIN
Değerli Öğretmenler; Çocuklara da bunu öğreteceğiniz için söylüyorum ifadesini kullanan Vali Şahin," Değerler eğitimi diye bir kavram var. Biz değerler eğitimine ne kadar yer veriyoruz acaba? Onun için bu konularla ilgili hem zihninizi tazelemek, hem de sizlerin çocuklarımıza üst kültürü değerler eğitimini en azından birlikte vermekle geleceğe açılan bu yavruların ciddi anlamda bir eğitim süzgecinden geçirilmesi gerekiyor. Aslında eğitim ile ilgili ülkemizin bir seferberlik ruhuna kavuşması gerekiyor. Mutlaka okuyun, bir şeyler karalayın, senaryo yazın, kitap yazın veya çizgi film yazın ama mutlaka bir şeylerle meşgul olun. Bunları yazarsak veya okursak mutlaka başarılı oluruz. Öğrencilere teşvik konusunda katkı sağlayın. Değerli Öğretmenler; Kimin hangi yetenekte olduğunu keşfedebilecek tek insan veya tek eğitici sizlersiniz. Onun için okulunuzda veya sınıflarınızda okuyan öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkardığınızda biz en azından dünyaya yeni insanlar açarız. Yoksa içine kapanık, sinik, beceriksiz veya korkak bir nesil yetiştiririz. Allah bahtınızı, yolunuzu ve emeğinizi açık etsin. Eğitime katkı sağlamanız dileğiyle hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum ”dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum