ADAYLARI, KAMU ÇALIŞANLARIYLA BULUŞTU

TBMM Başkanvekili ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Milletvekili Adayları Yavuz Aydın, Dr

ADAYLARI, KAMU ÇALIŞANLARIYLA BULUŞTU
21 Ekim 2015 - 21:40
TBMM Başkanvekili ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Milletvekili Adayları Yavuz Aydın, Dr. Hüseyin Örs, Hasan Suiçmez, İlyas Eroğlu ve MHP İl Başkanı Muammer Demeli ile birlikte kamu çalışanlarıyla bir araya geldi.
Milletvekili adayları adına Türkiye Kamu-sen mensuplarına hitap eden Koray Aydın, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerini değerlendirdi, iktidara gelmeleri halinde kamu çalışanlarına dönük vaatlerini sıraladı. Konuşmasının ardından, kamu çalışanlarının sorularını da cevaplandıran Aydın, kamu çalışanlarının sorunlarını bildiklerini, seçim beyannamelerinde kamu çalışanlarına çok ayrıntılı ve geniş bir bölüm ayırdıklarını söyledi.
ERKEN SEÇİM SENARYOSU ÖNCEDEN YAZILMIŞTIR
Erken seçim kararının çok önceden alındığını anlatan TBMM Başkanvekili ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın: “Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Eski Ulaştırma Bakanı’nın 1 Mayıs tarihinde İzmir’de yaptığı açıklamalar var. Binali Yıldırım mülakatında 7 Haziran’da AKP’nin tek başına iktidarı çıkmazsa koalisyon olmayacağını, AKP’nin azınlık hükümeti kurarak tekrar seçime gideceğini açık açık söylüyor. Sonra AKP iktidarına yakın yandaş medyanın 8 Haziran ve sonraki günlerde attıkları manşetlerin de erken seçimin Saray ve AKP tarafından çok önceden planlandığını gösteriyor. Anketlerle ne olabildiğini görenler, kendilerine bir yol haritası yaptılar ve hiçbir partiyle koalisyon kurmayarak erken seçimi bu ülkeye dayattılar. Bütün bu yaşananlar gösteriyor ki; iktidarı kimseyle paylaşmaya yanaşmayan AKP,  erken seçim senaryosunu yazmış ve uygulamıştır” dedi.
1 Kasım seçimlerine giderken yapılan anketlere de değinen Koray Aydın: “Anketlerden anlaşılıyor ki tek başına iktidar çıkmıyor. İktidar ve destekçileri de bu anketleri görüyor ve ona göre şimdiden pozisyon alıyor. Bilal’in İtalya’ya, Rıza Zarrab’ın İngiltere üzerinden Dubai’ye gitmesi tesadüf değildir” dedi. Aydın, tablonun biraz daha netleşmesi halinde 17/25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarında adı geçen Bakanların da yurt dışına çıkmalarının söz konusu olabileceğini söyledi.
MHP ADİL VE İLKELİ BİR İKTİDAR ORTAKLIĞINA HER ZAMAN HAZIRDIR
AKP ile MHP koalisyonunun 1 Kasım’dan sonra gündeme gelebileceğine, MHP’nin toplumun beklentilerine uygun olarak, adil ve hakkaniyetli bir hükümette kendi ilkeleriyle yer almaya hazır olduğuna işaret eden Aydın, seçimlerde oy oranı ve Milletvekili sayısını artırmak için seferber olduklarını anlattı. Aydın, yeni dönemde seçim yarışının oy yüzdeleri üzerinden değil, Milletvekili sayıları üzerinden yaşandığını, partilerin az farkla kazandığı veya kaybettiği iller üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını belirtti.
MHP TRABZON VE TÜRKİYE’DE OYLARINI ARTIRACAKTIR
7 Haziran seçimlerinde Trabzon’da 100 bine yakın oy aldıklarını ifade eden Koray Aydın, bu seçim öncesinde MHP’nin yurt dışı çalışmaları kapsamında Fransa’da çalışmalar yürüttüğünü, MHP’nin 1 Kasım’da yurt dışından daha fazla oy alacağını tahmin ettiğini söyledi. Yurt dışından yansıyan oylarla Amasya ve Kocaeli’nde 1’er Milletvekili kaybettiklerini bildiren Aydın, 1 Kasım’da bu Milletvekillerini kazanacaklarını, MHP’nin yine kritik bazı illerde adaylarını değiştirdiğini ve daha güçlü bir pozisyon aldığını kaydetti. MHP’nin Trabzon’da 7 Haziran seçimlerinde aldığı oylarla 2. Milletvekilliğine çok yaklaştığını belirten Aydın, 1 Kasım seçimlerinde şartların tezlerinde haklı çıkan MHP lehinde değiştiğini, Trabzon ve birçok kritik ilde oylarını daha da yükselterek Milletvekili sayısını da artıracaklarını söyledi.
MHP KAMU ÇALIŞANLARININ SORUNLARINI BİLİYOR VE ÇÖZÜM VAADEDİYOR
İktidara gelmeleri halinde kamu çalışanlarının sorunlarının çözümü ve özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik bir dizi vaatleri olduğunu ifade eden Koray Aydın, halkın güven duyduğu ve halkına güvenen bir kamu yönetimi tesis edileceğini, AKP döneminde askıya alınan teftiş ve denetimin güçlendirileceğini, kamu personel rejiminin liyakat, kariyer ve performansı esas alacak şekilde yeniden düzenleneceğini söyledi.
Şube müdürleri ve müdürlerin ek göstergelerinin 3000 olacağını, kamuda çalışan müdürler, müdür yardımcıları, şef, memur ve yardımcı hizmetlilerin mali ve sosyal hakları ile ilgili mağduriyetlerinin giderileceğini, kamu çalışanlarına yapılan tüm ek ödemelerin emekli aylığına yansıtılacağını kaydeden Aydın, vekil imam ve müezzinlere kadro verileceğini, atanmayı bekleyen öğretmenlerin tamamının kademeli olarak atanacağını ve öğretmenlerin 3600 ek göstergeden yararlanmalarının sağlanacağını ifade etti.
Sağlık çalışanlarının ek ödemelerinin emekliliklerine yansıtılacağını, sağlık çalışanlarına yıpranma payı hakkı verileceğini, kamuda çalışan avukatların özlük haklarının iyileştirileceğini infaz koruma memurlarının AKP döneminde kaldırılan yıpranma payı haklarının yeniden verileceğini bildiren MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, mübaşir, zabıt kâtibi ve diğer adalet çalışanlarının özlük haklarının iyileştirileceğini, emniyet çalışanlarının çalışma şartları ve özlük haklarının iyileştirileceğini, bu kapsamda polislerin ek göstergelerinin 3600’e yükseltileceğini, astsubayların, uzman jandarma ve uzman erbaşların da tüm mağduriyetleri giderileceğini söyledi.

Kaynak medya 061

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum