SAMSUN'DA 2017-2018 ADLİ YILI AÇILDI

  Samsun’da Adalet Sarayı Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun Yerleşkesi İsa Fidan Konferans Salonunda 2017-2018 Adli Yılı açılış töreni düzenlendi

SAMSUN'DA 2017-2018 ADLİ YILI AÇILDI
05 Eylül 2017 - 20:25
 

Samsun’da Adalet Sarayı Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun Yerleşkesi İsa Fidan Konferans Salonunda 2017-2018 Adli Yılı açılış töreni düzenlendi.
2017-2018 Adli Yılı açılış törenine ayrıca, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Erol Tosun, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Gülay, Samsun Baro Başkanı Avukat Kerami Gürbüz, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Uğur Sürmeli, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, hâkimler, savcılar, avukatlar ve adliye çalışanları katıldı.
BU VESİLE İLE TÜM ŞEHİTLERİMİZİ DE MİNNETLE ANIYORUM
Adli Yılı açılış töreni öncesi bir konuşma yapan Adalet Komisyon Başkanı Kemal Alver yaptığı konuşmasında, “2017-2018 Adli Yılı açılış törenimize hoş geldiniz diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Öncelikle tüm şehitlere ve yargı hizmetini ifa ederken şehit edilen yargı mensuplarına Allah’tan rahmet diliyorum. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi de minnetle anıyorum. Yeni bir adli yıla girerken hukukun ve adaletin egemen olduğu, insan sevgisi, hak, adalet ve özgürlüğe dayalı bir dünya barışının bütün şartıyla oluşturulması gerçeğinde birleşilmesi en büyük temennimizdir. Yüksek görev aşkı, sınırsız özveri ve yorulmak bilmeyen gayretleriyle her an Türk Milletinin ve hakkın hizmetinde olan değerli hâkim ve cumhuriyet savcılarının ve fedakâr adalet mensuplarını saygı ve sevgiyle selamlıyor, yeni adli yılın Yüce Türk Milletine ve toplumun esenliği için uğraş veren tüm hukukçulara hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
ONUN İÇİN HERKESİN BİR ADALET BEKLENTİSİ VAR
Adli Yılı açılış töreninde bir hukukçu arkadaşınız olarak aranızda bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyetini ifade eden Vali Osman Kaymak, "Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Değerli arkadaşlar hukuk fakültesini bitirirken hayalim kürsüye geçip adalet dağıtmaktı. Bundan dolayı sizlere saygı duyduğumu ifade etmek istiyorum. Biz haklıya hakkını vermek, zalimin elinden mazlumu kurtarmak ve toplumu gerçek yaşanılır bir toplum haline getirmek özlemi ile hukuk fakültelerinde okuduk. Onun içinde hukuk hizmeti yapan bütün arkadaşlarımı saygı ile selamlıyorum. Değerli arkadaşlar, insanlar mağduriyete razı oluyorlar ama adaletsizliğe ve haksızlığa razı olmuyorlar. Onun için herkesin bir adalet beklentisi var, mahkemelerimizin adalet tecellisindeki vermiş oldukları kararlar, gerçekten toplumumuza ve milletimize yaşama sevinci vermekte ve onların geleceğe yönelik ümitlerini yeşertmektedir. Bu yönüyle de sizlerin sorumluluğu çok yüksektir" diye konuştu.
İYİ HÂKİM, SAVCI VE AVUKAT YETİŞTİRMEK SORUMLUĞUMUZ VAR
"Ülkemizde şu anda çok güzel, temiz, iftihar ettiğimiz, insan onuruna yakışır şekilde adalet binalarımız var" diyen Vali Kaymak, "Şüphesiz bu binalar güzel ama biz hep şunu diyoruz; ‘Kanunlar güzel yapılır ama kanunlara hayat veren kanunları hayata geçiren insanlardır. İyi hâkim, savcı ve avukat yetiştirmek sorumluğumuz var. Arkadaşlar biz işi işte öğreniyoruz yani avukat avukatlığı avukatın yanında, hâkim, savcı da arkadaşların yanında, o yönüyle bizler yeni meslektaşların yetişmesinde büyük rol oynuyoruz. Yeni mesleğe başlayan arkadaşlarda büyüklerine üstat gözüyle bakarak soru sorma ve öğrenme erdemliğini göstersinler. O zaman iyi bir hukukçu olarak kendilerini hayata hazırlayacaklardır" dedi.
HÂKİM SAVCI KONUŞMAZ, HAKİM SAVCI KARARLARIYLA KONUŞUR
Değerli arkadaşlar, ülkemizin birlik beraberliği için, gelecekte çocuklarımızın daha iyi bir ülkede yaşaması için hep doğru işler yapmak zorundayız vurgusu yapan, "Herkes işini en iyi şekilde yapması gerekiyor.  Vatan, millet konusu olduğunda bir araya gelmesini bilirsek, ülkemizin önü daha da açılacaktır. Bunun örneğini  bir yıl önce 15 Temmuz'da yaşadık. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Aramızdan ayrılan bütün hâkim, savcı ve avukat arkadaşlara rahmet diliyorum, mekânları cennet olsun. Yeni adli yıl Samsunumuza, ülkemize inşallah hayırlar getirsin ve kamu vicdanında gerçek adaletin tecelli ettiği kararlar olsun. Biz hep şunu söyleriz; ‘Hâkim savcı konuşmaz, hâkim savcı kararlarıyla konuşur’. İnşallah en doğru kararlar vereceğimiz, en isabetli kararlar vereceğimiz yıllar olur. Hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum" şeklinde konuştu.
Köksal  ÖNER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum