AFRİKA ÜLKELERİ BÜYÜKELÇİLERİ BULUŞMASI OMÜ'DE

AFRİKA’DA YATIRIM OLANAKLARI VE EĞİTİM İLİŞKİLERİ OMÜ’DE KONUŞULACAK  Afrika’da yatırım olanakları ve eğitim ilişkileri Samsun’da düzenlenecek forumda tartışılacak

AFRİKA ÜLKELERİ BÜYÜKELÇİLERİ BULUŞMASI OMÜ'DE
11 Mayıs 2015 - 15:26
AFRİKA’DA YATIRIM OLANAKLARI VE EĞİTİM İLİŞKİLERİ OMÜ’DE KONUŞULACAK 

Afrika’da yatırım olanakları ve eğitim ilişkileri Samsun’da düzenlenecek forumda tartışılacak. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin ev sahipliği yapacağı forumda, Batı, Orta, Doğu Kuzey ve Güney Afrika kıtasından büyükelçiler, Türk işadamları ve akademisyenler kara kıtanın sunduğu yatırım fırsatlarını değerlendirirken, gelişen eğitim ilişkileri, OMÜ mezunlarının ülkelerine döndüklerinde yapabilecekleri ele alınacak.

Afrika ile Türkiye arasında eğitim ve yatırım konularında fikir alışverişini sağlayacak bir platform oluşturmaya çalışan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uluslararası ve Afrikalı Öğrenciler Topluluğu’nun Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte düzenlediği forum 13 Mayıs Çarşamba günü saat 13.00’de OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.  Toplantıya, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Okan Gümüş, Sierra Leone Büyükelçisi Dr. Mohammed B. Fofana, Uganda Büyükelçisi Johnson Agana Olwa, Güney Afrika Büyükelçiliği Ateşesi Jonathan David Passmoon, Demokratik Kongo Cumhuriyeti Büyükelçisi Marcel Mulumba Tshidimba, Gambia Büyükelçisi Momodou Badjie katılacak.  Forumun birinci oturumunu Prof. Dr. Hüsrev Mennan, ikinci oturmu ise Doç. Dr. Mehmet Bozoğlu yönetecek.

1800’ü bulan uluslararası öğrencisiyle Türkiye’de önemli bir yere sahip olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde 300’e yakın Afrikalı öğrenci bulunuyor. Mezunlarla birlikte Afrika’da hatırı sayılır bir Türkiye’de üniversite eğitimi almış işgücü bulunuyor. Bu öğrenciler, Türk şirketleriyle buluşturulabilir mi? Mezun olan bu öğrenciler, ülkelerine döndükten sonra orada nereler yapabilir? Vize almak ve kendi imkânlarıyla ayakta durmak gibi sorunları olan öğrencilere hayallerini gerçekleştirmeleri için nasıl yardımcı olunabilir?  Daha fazla Afrikalı öğrencinin Türkiye’de eğitim alması için gerekli şartlar neler? Afrika ülkelerinde yatırım koşullarını geliştirmek için ne gibi çabalar var? Türk şirketlerini bekleyen fırsatlar neler? Forumda tüm bu sorulara cevap aranacak.  Ayrıca oluşturulan tartışma platformuyla konular irdelenecek.

PROGRAM

13.00  Açılış

13.05 Protokol Konuşmaları 

FORUM 1

Moderatör: Prof. Dr. Hüsrev Mennan 

13.15 Adnan Ölmez

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı

13.35 Dr. Mohammed B. Fofana

Sierra Leone Büyükelçisi

13.55  Johnson Agana Olwa

Uganda Büyükelçisi

14.15  Jonathan David Passmoon

Güney Afrika Büyükelçiliği Ateşesi

14.35  Tartışma

15.00  Ara

FORUM 2

Moderatör: Doç. Dr. Mehmet Bozoğlu 

15.30  Marcel Mulumba Tshidimba

Demokratik Kongo Cumhuriyeti Büyükelçisi

15.50 Momodou Radjie

Gambia Büyükelçisi

16.10 Okan Gümüş

Samsun Ticaret ve  Sanayi Odası Genel Sekreter Yrd.

16.30  Tartışma

17.00  Kapanış

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum