Ağlamak Değil Gülmek Yakışır Kadına…

Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof

Ağlamak Değil Gülmek Yakışır Kadına…
07 Mart 2016 - 14:29
Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir 08 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle yayınladığı mesajda, “Dünya Kadınlar Günü etkinliğinin tarihçesi hakkında bilgi vererek kadına şiddetin önlenmesinde topluma düşen görev ve sorumluluklara değindi.
Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1800'lü yıllarda bir tekstil fabrikasında daha iyi çalışma koşulları için greve giden kadın işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamayarak ölmeleriyle gündeme geldi.
Ne acıdır ki başımıza bir musibet gelmeden değeri bilinmeyen güzelliklerin dünyasında yaşadığımızın farkına varamıyoruz.
Kadınlar, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 8 Mart'ta eşitlik isteklerini daha yüksek sesle dile getirmeye çalışıyorlar. 1921 yılında ilk defa Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlanan etkinlik 1975 yılından itibaren Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaya devam diyor.
Türkiye’de ve tüm Dünya’da hızla artan kadına şiddet ve kadın cinayetleri masaya yatırılması en acil olan güncel konulardan biridir. Toplum bilinçlendirilmesi adına farkındalık etkinlikleri ile insanlara bu bilinci aşılamalıyız. Şiddetin önlenmesinde, aile ortamının önemine ve çocuklarını sevgi, saygı ve hoşgörülü bir yaklaşımla, cinsiyet ayrımı yapmadan, tutarlı ve doğru biçimde yetiştirmesine önem vermeliyiz. Toplumun en küçük birimi ailenin en küçük bireyi olan çocuğun eğitimi, gelecek nesiller için bu açıdan önemlidir. Bütün insanların eşit olduğu ve aynı haklara sahip olduğunun farkına varabilmek için en etkili yollardan biri, toplumsal yapı içinde kadını güçlendirmektir. Güçlü kadınların olduğu bir toplum her zaman güçlü olacaktır. Toplumlar insana verdiği değerle ancak yükselişe geçebilirler.“
Canik Başarı Üniversitesi Tiyatro Topluluğu tarafından, 08 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri çerçevesinde kadına şiddeti konu alan “Odun” isimli tiyatro oyunu sergilenmektedir. Öğrencilerden oluşan Topluluk, “Kadına Şiddet” konusuna vurgu yaptıkları bu oyunda, Başarı öğrencileri olarak kadına yönelik şiddetin önüne geçebilmek için biz de varız demektedirler.

[gallery ids="45775"]
Tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarken, 08 Mart tarihinde saat 16.00 da Başarı Üniversitesi Konferans salonunda sergilenecek oyuna tüm Samsunlular davetlidir.

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum