AK Parti 23 Yaşında

AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse AK Parti’nin 23. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yayımladı.

AK Parti 23 Yaşında
13 Ağustos 2024 - 23:04
Başkan Köse açıklamasında; 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan AK Parti’nin kuruluş yıldönümü Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Samsun’da da AK Parti’nin kuruluş yıldönümü vesilesi ile bir kutlama programı düzenlenecek. AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse 14 Ağustos 2024 günü gerçekleşecek program öncesi bir açıklama yayımladı.
Açıklamasında, AK Parti’nin kuruluş günlerinde Türkiye’nin büyük bir karamsarlık ve belirsizlik içerisinde olduğunu vurgulayan Mehmet Köse, “AK Partimiz işte böylesi bir kara tablo içinde müesses nizama karşı inançla, kararlı ve yiğitçe bir mücadele veren Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşları tarafından aziz milletimizin büyük bir teveccüh ve desteği ile kurulmuştur” ifadelerini kullandı.
AK Parti’nin kurulduğu günden itibaren; ulaşım, sağlık, savunma sanayi ve enerji başta olmak üzere Türkiye için her alanda büyük bir kalkınma hamlesi gerçekleştirdiğini belirten AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse’nin açıklamasının tamamı şu şekilde:
Değerli Hemşehrilerim, Kıymetli Samsunlular,
14 Ağustos 2001 Tarihinde kurulan AK Partimizin 23. Kuruluş Yılını idrak etmekteyiz.
Partimizin kuruluşu öncesindeki ‘Eski Türkiye’ birçok açıdan büyük bir kriz ve buhran içindeydi. Bölücü terör, faili meçhul cinayet ve suikastler, 28 Şubat cuntası, vesayet rejimi, finansal kriz ve soygunlar, derin bir ekonomik buhran…
Vatan topraklarımızı bölmek amacıyla ülkemiz büyük bir terör sarmalına sokulmuş, neredeyse her gün askerimiz, polisimiz, öğretmen ve diğer kamu görevlilerimiz emperyalizmin maşası bölücü terör örgütü tarafından şehit edilmekteydi, sivil vatandaşlarımız katledilmekteydi. Öyle ki bazı bölgelerimiz ve şehirlerimizde kamu otoritesi ele geçirilmiş milli birlik ve bütünlüğümüz tehdit edilmekteydi.
Diğer taraftan yakın siyasi tarihimizin, demokrasimizin kara lekelerinden 28 Şubat sürecinde ise; açıktan milletimize, milli- manevi değerlerimize karşı cinnet halinde, hayasızca ve küstahça saldırılar yapılmaktaydı. Vesayet şebekeleri olarak görev yapan basın, üniversite, sendikalar ve TÜSİAD ile kimi yargı mensuplarının yer aldığı kadrolar CHP desteğiyle ‘Ordu Göreve’ mitingleri yapıyorlardı…
Bu dönemde ülke ekonomisi adeta istila edilmiş, küresel ekonomide olumsuzluk yokken ülkemiz 2001 krizine maruz bırakılmış, 30’a yakın banka ‘hortumlanarak’ ekonomik ve finansal açıdan büyük bir yıkım ve soygun yapılmıştır. 28 Şubat süreci sosyal ve ekonomik yönden ülkemize çok büyük kayıplara, tahribat ve maliyetlere sebep olmuştur.
Netice itibarıyla AK Partimizin kuruluş günlerinde ülkemiz büyük bir karamsarlık ve belirsizlik içindeydi.
AK Partimiz işte böylesi bir kara tablo içinde müesses nizama karşı inançla, kararlı ve yiğitçe bir mücadele veren Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşları tarafından aziz milletimizin büyük bir teveccüh ve desteği ile kurulmuştur.
AK Partimiz kuruluşundan hemen sonra Milletimizin desteği ile tek başına iktidara gelmiş ve büyük bir kalkınma hamlesiyle reformlara imza atmıştır. AK Partimizin giriştiği bu büyük kalkınma hamlesine ve reformlara milletimiz sahiplenerek hep destek vermiş, nitekim üst üste girdiği yedi genel seçimden de birinci parti olarak çıkarak tek başına iktidar olma başarısını göstermiştir.
AK Partimiz iktidarları ile ülkemiz karanlık yılları süratli bir şekilde geride bırakmıştır.
Cumhurbaşkanımız genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli liderliği ile askeri, bürokratik ve yargı vesayeti sona erdirilmiş millet iradesinin hâkim olduğu anayasal ve hukuk sistemi tesis edilmiştir. Terör yok edilmiş teröristler sınır dışındaki inlerine kaçmış, yuvalandıkları yerlerde şimdi bayrağımızın gölgesinde petrol kuyularımız yer almakta festivaller düzenlenmektedir.
Ulaşım, sağlık, savunma sanayi ve enerji başta olmak üzere ülkemiz her alanda büyük bir kalkınma hamlesi gerçekleştirmiştir.
Değerli Samsunlular,
Coğrafyamızda insanlığın en büyük trajedilerinden biri yaşanmaktadır. 1917’ye kadar ecdadımızın yönetiminde olan Filistin topraklarına bir hançer gibi saplanan İsrail ABD ve Batının desteği ile Filistin topraklarında işgalci durumundadır.
7 Ekim 2023 tarihinden beri Gazze’de tüm insanlık değerlerini yok ederek okul, hastane, alış veriş merkezleri demeden sivil yerleşim yerlerine vahşice- alçakça ağır saldırılar yapmakta tam bir soykırım uygulamaktadır.

Lanetli Siyonizmin bu azgınlığı, katliam ve soykırımı, Filistin topraklarında yaşattığı kan ve gözyaşı mutlaka durdurulmalıdır ve mutlaka durdurulacaktır.
ABD ve Batı bu zulmün ve soykırımın suç ortaklarıdır, onlardan ses çıkmıyor, ancak ne hazindir ki emperyalizmin kontrolü altındaki başta İslam Ülkeleri yönetimlerinden de yeterli bir ses çıkmamaktadır.
Dünyanın bu sessizliğine, küresel bu düzenin adaletsizliğine Emperyalizmin bu düzenine itiraz eden, ‘Dünya beşten büyüktür’ – ‘Adil Bir Dünya Mümkündür’ diyen;
Hem milletimizin hem de yakın ve tüm gönül coğrafyamızın esasen mazlum, mağdur dünyanın Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Partimize ihtiyacı vardır.
Büyük bir davamız ve büyük ve tarihsel bir sorumluluğumuz vardır. Ülkemiz, devletimiz güçlü olmak zorundadır.
Bu hissiyatla ifade etmek isterim ki milletin- ümmetin umudu AK Partimizin yeniden milletin destek ve teveccühünü kazanarak yüksek başarılara erişmesi partimizin güçlü olması ile mümkün olacaktır.
Bu düşüncelerle AK Partimizin 23. kuruluş yıldönümünü en kalbi duygularımla kutluyor hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum