AK PARTİ KADINA ÖNEM VERİYOR

Kadınlar, siyasetin dilini ve çehresini değiştiriyor Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Hükümetimiz kadın haklarında siyasal, sosyal ve demokratik reformlarla Türkiye’de önemli adımlar attı

AK PARTİ KADINA ÖNEM VERİYOR
04 Aralık 2014 - 18:04
Kadınlar, siyasetin dilini ve çehresini değiştiriyor

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Hükümetimiz kadın haklarında siyasal, sosyal ve demokratik reformlarla Türkiye’de önemli adımlar attı. Kadınlarımız siyasette her geçen gün daha fazla yer alıyor, buda siyasetin dilinin ve çehresinin değişmesine olumlu katkı sağlıyor” dedi.

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları ve Türkiye Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının tanınmasının 80. Yıldönümü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Başkan Genç mesajında şu ifadelere yer verdi: “Dünyada kadına seçme ve seçilme hakkı veren ilk devletlerin başında Türkiye gelmektedir. Ülkemizin demokrasi yolunda attığı her adımı daha ileri taşıma amacında olan Ak Parti Hükümetimiz cumhuriyet tarihinde önemli bir adım atarak kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapmıştır” dedi.

AK PARTİ KADINA ÖNEM VERİYOR

Başkan Genç,” Hükümetimiz kadın haklarında siyasal, sosyal ve demokratik reformlarla Türkiye’de önemli adımlar attı. Kadınlarımız siyasette her geçen gün daha fazla yer alıyor, buda siyasetin dilinin ve çehresinin değişmesine olumlu katkı sağlıyor. AK Parti Hükümetlerimiz döneminde meclise en yüksek kadın katılımı sağlandı. 2011 seçimlerinde 45 milletvekili meclise girdi. Toplam 78 milletvekili olan TBMM tarihinde en yüksek katılım bu dönemde gerçekleşmiş oldu. Kadınlara en fazla değer veren AK Parti iktidarımız olmuştur. 3 milyonu aşan kadın üyesi ile de kadınlarımızın, siyasetin her kademesinde temsili yüzde 100'den fazla oranda arttırılmıştır. Kadınlarımız, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev alarak güçlü demokrasi yapımızı oluşturmaktadır” diye konuştu.

CANİK’TE KADIN OLMAK AYRICALIK

Canik Belediyesi olarak kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yaparak önemli hizmetler hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Genç, “Canik’te kadın olmak ayrıcalık” sloganıyla her alanda kadınlarımıza önemli ayrıcalıklar tanımaya devam ediyoruz. 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezimizde kadınlarımıza yönelik kurslar, sağlık, eğitim ve hukuk danışmalıkları yapıyoruz. Onları eğitiyor, sağlıklı ailelerin temelini oluşturuyoruz. Kadınlarımızın sosyal hayatta eşit şartlarda yerlerini alabilmesi için belediye olarak çalışmaya devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 5 Aralık  Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutluyor, başta milletvekili, belediye başkanı ve meclis üyesi arkadaşlarımız olmak üzere siyasette, iş hayatında olan tüm bayan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum