Ak Parti ve Haydar Revi

Ak Parti ve Haydar Revi Özel bir firmanın tüp dolum tesislerinde müesese müdürü olarak çalışan Haydar Revi’yi 28 Mart 2004 yerel seçimlerine giderken Ak Parti Merkez ilçe Başkanı Mustafa Yanmış

15 Aralık 2014 - 20:12
Ak Parti ve Haydar Revi

Özel bir firmanın tüp dolum tesislerinde müesese müdürü olarak çalışan Haydar Revi’yi 28 Mart 2004 yerel seçimlerine giderken Ak Parti Merkez ilçe Başkanı Mustafa Yanmış ziyarete gelir ve il başkanımız Ali Rıza Akdeniz le birlikte karar aldık seni merkez ilçeden il genel meclisi üyelisi göstereceğiz der. O güne kadar hiçbir partiye girmeyen siyaseti hiç düşünmeyen makine mühendisi Revi, eğer bu memlekete hizmet için bu yola çıkacaksam bu ülkenin geleceğinin lideri Recep Tayip Erdoğan’la yürümeye hazırım der. Ak Partiden il genel meclisi üyesi seçilen Revi, Trabzon Büyükşehir belediyesi olunca il genel meclisleri kaldırılır. Daha sonra başkanlığa aday olmayı da düşünür sonrada siyasette çok yeniyim önce siyaseti öğrenmeliyim der.

O günlerde merkez ilçe başkanı Ergin Aydın’a karşı merkezde bulunan tüm belde belediye başkanları bir deklarasyona imza koymuşlar kendisinden de destek isteyince ben böyle deklarasyona imza koymam. Böyle bir eylemin içinde bulunmam deyince, bakan Faruk Nafiz Özak merkez ilçe başkanlığı için Dr. Adnan Günnar ve Haydar Revi’yi Ankara’ya davet eder, Revi ve Günnar ismi dolaşırken Yılmaz Büyükaydın ilçe başkanlığına adaylığını açıklar. Ardından Muammer Şahin de aday olduğunu açıklayınca, Revi köşesine çekilir. Büyükaydın Merkez İlçe Başkanı seçilir. 29 Mart 2009 yerel seçimlerine giderken il genel meclisine konur yetmez birde il genel meclisinin başkanı seçilir. Vali Nuri Okutan ve merhum vali Dr. Recep Kızılcıkla çalışır. İl Genel sekreteri İbrahim Kul’la çok önemli hizmetlere imza atarlar. 29 Mart 2014 yerel seçilerine giderken Trabzon Büyükşehir Belediyesi olur ve başkan Revi tabii olarak Ortahisar belediye başkanlığına aday olur. Karşısında Ergin Aydın, Faruk Kanca, Mehmet Çelik gibi isimleri bulur. Dört mühendis başkan adayı arasından çıkarım derken Ortahisar belediye başkanlığına aday adayı dahi olmayan Av. Ahmet Metin Genç tepeden inme başkan adayı olur. Belki de bizi belediye meclisinde değerlendirirler der ancak kurtlar sofrasındaki sıralamaya dahi giremez. Ardından Ortahisar ilçe Kongresinde delege dahi gösterilmez. Bu kadar vefasızlık olmaz derken telefonu çalar. Arayan Ak Parti Genel Başkan yardımcısı teşkilat başkanı Süleyman Soylu’dur. Genel Merkez’in şehrinizde yaptırdığı çok gizli ankette isminiz ön plana çıktı Ankara’ya gelirmisiniz der. Tabii çağırılan yalnızca Revi değildir. Kurucu il başkanı Av. İbrahim Keskin, HAS Parti eski il Başkanı Ömer Topaloğlu, Ortahisar Belediye İmar komisyonu başkanı Faruk Kanca, il yönetimin toplanıp karar aldığı il başkan yardımcısı Köksal Boz ve kendisini siyasete sokan il başkan yardımcısı Mustafa Yanmış ta vardır. Başbakan Ahmet Davutoğlu tüm il başkan adaylarını tek, tek huzura alır. Başkan Revi ben siyasete Ak partide başladım Ak Partide öğrendim. Ak Partide bırakacağım. Yeni nesillere bırakacağım der. İşte bu sözler Başbakan Davutoğlu’nun son derece hoşuna gitmiş olacak ki yeni il başkanımız sensin, senden birlik ve beraberlik içinde son derece huzurlu bir kongre hemen ardından da 2015 genel seçimlerinde Trabzon’u 6-0 istiyorum. Biz Trabzon’u çok seviyoruz. Oraya çok güzel hizmetler yaptık yapmaya da devam edeceğiz. Siz sandıkları doldurun gerisini bize bırakın der. Bu saatten sonra Başkan Revin’in karşısına aday çıkmaz. Çıksa da sandıkta kalır. İşin en ilginç yanı ise il delegesi bile yazılmayan Başkan Revi kendisine oy veremeyecek olmasıdır. Yine de biz şimdiden hayırlı olsun Başkan Revi diyoruz. Unutmayın at binenin kılıç kuşananındır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum