AKCAGÖZ, IŞİD SOYKIRIM YAPMAKTA

CHP Samsun İl Başkanı Av

AKCAGÖZ, IŞİD SOYKIRIM YAPMAKTA
17 Haziran 2016 - 11:58
CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Birleşmiş Milletler müfettişlerinin hazırlamış olduğu rapor ile ilgili yapmış olduğu basın açıklamasında;
7- Boş kalıp haberBirleşmiş Milletler müfettişleri, IŞİD’in Suriye’deki Ezidilere soykırım uyguladığını duyurmuştur.
Müfettişlerin açıklamasından; IŞİD’in 400 bin Ezidiyi öldürdüğü, seks kölesi haline getirdiği ya da onlara yönelik başka suçları işlediğini öğreniyoruz. Bağımsız müfettişlerin raporunun özü, Ezidi’lere yönelik soykırımın sürdüğü yönündedir. En az 3 bin 200 kadın ve çocuğun hala IŞİD’in elinde olduğu ve acilen kurtarılması gerektiği belirtilerek Uluslararası Ceza Mahkemesinde kovuşturma başlatılmasını istenmiştir.
IŞİD’le ilgili, Suruç patlamasından sonra Adıyaman’da Cumhuriyet Halk Partisi tarafından gerçekleştirilen çalışma sonucu ortaya çıkan rapor oldukça önemlidir. Bu rapora göre, şehirde kimi mekânların, IŞİD irtibat bürosu olarak faaliyet gösterdiği, görüşülen aileler tarafından özellikle Adıyaman Merkez’deki İslam Cafe isimli çay ocağının, IŞİD’e katılan gençlerin uğrak mekânı olduğu ve orada çeşitli sohbetlerin yapılarak örgüt propagandası gerçekleştirildiği ve mekânın Suruç bombacısı Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün abisi tarafından işletildiği ifade edilmektedir.
Bölgede sınır güvenliğinin yok denecek durumda olduğu ifade edilmektedir. Emniyet birimlerinin IŞİD’e yönelik bir karşı çalışma içerisinde olmadığı hükümet yetkilileri tarafından IŞİD’e katılanların sayısı 10-15 kişi olarak gösterilmeye çalışılsa da kamuoyunda dile getirilen sayıların 300 ile 500 arasında değiştiği belirtilmektedir.
Cumhuriyet Halk Partisi bu raporu hazırladıktan sonra IŞİD, ülkemizde ve Suriye’de can almaya devam etmektedir. Eylemlerini sürdürmektedir.
Birleşmiş Milletlerin raporu bu anlamda önemlidir. IŞİD’in yapmış olduğu eylemlerden, IŞİD kadar onların faaliyet alanlarını daraltmayan ya da bunun için gerekli tedbirleri almayan AKP hükümeti de sorumludur. IŞİD tarafından, hangi saikle olursa olsun işlenen cinayetlerin hesabı sorulmalıdır. AKP hükümeti tarafından bu zamana kadar yapılmayan yapılmalı, IŞİD terör örgütüne karşı önlem alınmalıdır. Alınmayan önlemler sonucu kaybettiğimiz her canın vebali AKP hükümetinin sırtında olacaktır.
şokhaber.net

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum