AKCAGÖZ, KAMYON ŞOFÖRÜ ATAYIN!

CHP Samsun İl Başkanı Av

AKCAGÖZ, KAMYON ŞOFÖRÜ ATAYIN!
03 Temmuz 2016 - 19:24
7- Boş kalıp haberCHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz Samsun Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Oğuz Uzun ile ilgili yaptığı açıklamada;
Samsun Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Oğuz Uzun, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalında “Profesör” olarak görev yaparken hukuksuz bir biçimde “Doçentlik” kadrosuna düşürülmüştür.
Her ne kadar Tıp Fakültesi Dekanlığı “mahkeme kararına istinaden” bu kararın alındığını belirtse de, 2011 yılında OMÜ Rektörlüğü'nce açılan Profesör kadrosuna Oğuz Uzun hak ettiği halde atanmadığı için hukuki süreç başlatmış, davayı kazanmış ve OMÜ Rektörlüğü tarafından Kasım 2014 tarihinde profesörlük kadrosuna atanmıştır. Bu kadro Oğuz Uzun'un hak ettiği bir kadrodur.
Rektörlük, bu kararı temyiz etmiş ve henüz Danıştay gerekçesini bile açıklamadan Rektörlükçe Prof. Dr. Oğuz Uzun'un unvanı tenzil edilmiştir. Oysaki Danıştay'ın kararı, unvanın tenzili ile ilgili değil, adayların “yoğun bakım” sertifikasının olup olmadığının tetkiki ve her iki adayın da sertifikası var ise, dosyaların incelenip hangi adayın daha yüksek puanı var ise onun atanması yönündedir.
AKP hükümeti döneminde TÜBİTAK’ın başına Hayvanat Bahçesi müdürü, Şehir Tiyatrolarının başına ise eski bir güreş hakeminin atandığı düşünüldüğünde, Samsun Tabip Odası Başkanı Sayın Oğuz Uzun'un kadrosuna mümkünse bir kamyon şoförünün atanmasını beklediğimizi bildiriyor ve Oğuz Uzun'un haklı mücadelesinde yalnız olmadığını Samsun Kamuoyuna duyuruyoruz.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum