AKCAGÖZ, ÖĞRENCİLERE SAHİP ÇIKTI!

CHP Samsun İl Başkanı Av

AKCAGÖZ, ÖĞRENCİLERE SAHİP ÇIKTI!
12 Haziran 2016 - 11:50
CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Samsun Anadolu Lisesindeki öğrencilerin bildirileri hakkında yaptığı açıklamada;
İstanbul Erkek Lisesi'nde okul Müdürü’nün konuşması esnasında öğrencilerin arkasını dönmesiyle başlayan ve gerici eğitim politikalarını eleştiren liseli öğrencilerin eylemlerine, Türkiye’nin seçkin liselerinin ardından Samsun’un gözde lisesi olan Samsun Anadolu Lisesi  de katılmış ve liseli öğrenciler, gerici eğitim politikalarına tepkilerini bir bildiri yayınlamak suretiyle ortaya koymuşlardır.
Samsun Anadolu Lisesi öğrencilerinin duyarlılıkları ve dikkat çekmek istedikleri hususlar oldukça önemlidir. Öğrenciler, okullarında DAİŞ ile işbirliği içinde olan İHH tarafından bir konferans düzenlendiğini ve kendilerinden zorla para toplandığını; yapılan toplantıda;
Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığının adeta reddedildiğini; TÜBİTAK Bilim Fuarı’na katıldıklarında Müdür tarafından Atatürk’ün isminin çok geçmemesi, daha ziyade İslam âlimlerinin adının kullanılması konusunda uyarı aldıklarını;
TÜBİTAK Fuarı’nda yasal olmamasına rağmen AKP milletvekilinin mektubunun okutulduğunu;
Müdür tarafından okulda kendi muhbirlerinden oluşan bir istihbarat ağı kurulduğunu ve bu ağa hizmet eden öğrencilerin ödüllendirildiğini;
Okulda sözleşmeli olarak bulunan bir öğretmenin kadroya geçme karşılığında hükümete yakın olan Eğitim-Bir-Sen’e kayda zorlandığını;
Okul içinde kız ve erkek öğrencilerin yan yana oturmalarının bile denetlendiğini;
Okul Müdürü’nün 10 Kasım ve 19 Mayıs törenlerine bilinçli olarak katılmadığı;
Müdür tarafından öğrencilere hakaret edildiği;
Hükümet tarafından uygulamaya konulan ‘proje okulları’ uygulamasının bilimsel eğitimden taviz vermeyen ve sorgulama yeteneğini kazanmış nesiller yetiştirmeyi kendisine amaç edinen köklü liseleri etkisizleştirmeye dönük olduğunu bildiklerini ve buna sessiz kalmayacaklarını belirterek bir bildiriyi yayınlamışlardır.
Okullarında 2 yıldır olup bitenleri madde madde özetleyen okulun öğrencilerini, uygulanan bu kötü politikaların karşısında durdukları, özgür bir birey olduklarını gösterdikleri ve karanlığa teslim olmayacaklarını haykırdıkları için kutluyorum.
Ve Samsun Anadolu Lisesi Müdürü’ne ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürü’ne seslenmek istiyorum:
Atatürk’ün okullarında, hiç kimsenin DAİŞ propagandası yapmaya ve yaptırmaya hakkı yoktur. Hele ki Atatürk’ün şehri Samsun’da buna kimse cesaret edemez. Eğer bu cesareti gösterecek olanlar çıkarsa, biz de onları bu son cesaretlerinden dolayı kutlar, gerekeni yaparız.
Bu hususta derhal bir açıklama yapılmalıdır. Bir de çocuklardan zorla para topluyormuşsunuz. Bunu siz mutlaka bir talimatla yapıyorsunuzdur ama bunun hesabı gün gelir sizden sorulur. Lise öğrencilerinin, gerici Müdür istememeleri gayet olağandır. İnsan, karakter olarak devrimcidir, ilericidir. Bir takım etkenler araya girdiği için insanın bu yönü törpülenmiştir.
TÜBİTAK Fuarı’nda Atatürk’ün isminin çok geçmemesini çocuklara telkin eden okul Müdürü’ne, bu günlerin de geçeceğini ve o koltuğa Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin okullarından geçip geldiğini hatırlatmak isteriz. Ayrıca, bundan sonra okulda düzenlenecek olan 10 Kasım ve 19 Mayıs gibi resmi törenlere biz de katılmak isteriz. Törenlerin şimdiden, Müdür Bey’in mazeretli olmadığı bir zamana denk gelmesini diliyoruz. Biz orada olacağız ve törenlere katılacağız.
Okullarda siyaset yapmak yasak iken, AKP milletvekillerinin mektubunu neden okuttunuz diye sormayacağım. Okul içinde kız ve erkek yakınlaşması üzerindeki baskıya gelince; aklıma nedense Ensar Vakfı ve çocukların cinsel saldırıya maruz kaldığı diğer dini kurumlar geliyor. Siz, lütfen kendi işinize bakın. O çocuklar, kız ya da erkek; bizim aydınlık geleceğimizdir ve onların  aydınlık geleceğini karartmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Okulunuzda yetişen kızlarımız da, erkeklerimiz de neyin yanlış, neyin doğru olduğunu inanın sizden, bizden daha iyi bilebilirler.
İnsanları bırakın istedikleri sendikaya üye olsunlar. Bu baskı, ne menem bir baskıdır ki bir türlü bitmek bilmedi. Kendi arzu ettiğiniz sendikaya kaydolmadı diye insanları giyotine mi yollayacaksınız?
Ayrıca Müdür Bey, Abdulhamid gibi bir Yıldız istihbarat örgütü tarzında bir yapılanma içinde girdiğiniz iddia ediliyor. Bu özenti nedir, bunu bir izah etseniz de anlasak. Yoksa, saraya mı göz diktiniz? Bir de çocuklara hakaret ediyormuşsunuz ki, etmeyin. O çocuklar, şu gösterdikleri duyarlılığa bakıldığında söylenebilir ki, el üstünde tutulacak çocuklardır. Onlar bizim aydınlık gençlerimiz ve geleceğimizdir. Onların geleceklerinin karartılmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu bildiriler, bu süreçler, hep tarihe not düşülüyor. Zamanı geldiğinde, dosyalar açıldığında neyin ne olduğu net olarak ortaya çıkacaktır.
Hiçbir baskıcı anlayışın, ilelebet hüküm sürmesi mümkün değildir. Bu karanlık dönemde her türlü baskıya rağmen, çağdaşlık ve Cumhuriyet kazanımları yolunda olduklarını tüm Türkiye’ye haykıran gençlerimizin gözlerinden öpüyorum. Onlar var oldukça, Atatürk Cumhuriyet’i emin ellerdedir. Bizler her zaman onların yanındayız. Atatürk düşmanlığını şiar edinenler de bilmeli ki şimdi yaşadıkları şenlik havası, oyun bozulana kadardır.
Samsun Anadolu Lisesi öğrencilerinin bu dileklerinin ve tepkilerinin, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından değerlendirilmesi ve okul müdürünün mutlaka soruşturulması; lise öğrencilerinin bu değerlendirme ve tespitleri karşısında, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü ve Samsun Anadolu Lisesi Müdürü tarafından derhal bir açıklama yapılmasını bekliyoruz.
Konunun takipçisi olacağımızı bildirir kamuoyuna saygıyla sunarız.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum