AKCAGÖZ VAN'DA

CHP Samsun İl Başkanı Av

AKCAGÖZ VAN'DA
14 Mayıs 2016 - 09:46
CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında düzenlenecek olan İl Başkanları toplantısına katılmak üzere Van'a gitti. CHP Amasya İl Başkanı Reşat Karagöz, CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan ve beraberindeki il başkanları ile birlikte partisinin Van İl Örgütünü ziyaret eden ve CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu ve il yöneticileri tarafından karşılanan Akcagöz, Güneydoğu sorununun AKP hükümeti döneminde ciddi anlamda kronik bir sorun haline geldiğine dikkat çeken Akcagöz; "Adına ne derseniz deyin, ister Kürt sorunu ister Güneydoğu sorunu. Biz koskoca bir memleket meselesi önümüzde dururken bu meseleye isim koymakla meşgul olduk. Asıl sıkıntıyı sorunu görmezden geldik. Biz bir ulusuz. Biz protokol imza ederek ulus olmuş değiliz. Anadolu'da kurtuluş mücadelesi veren her etnik unsur bu ulusun bir parçasıdır. Biz bir milletiz. Bu milletin içinde her etnik unsurdan insan olabilir. Bu doğaldır. Olması gereken de budur.
Yıllar yılı sırf etnik kökeninden dolayı farklı bir muameleye tabi tutulan insanlar olmuş olabilir. Bu yanlış politikaları bütünüyle reddediyoruz. Bu ayrımcı politikayı topluma hâkim ve çalışanlar bugün yaşadığımız terör olaylarının asıl sorumlusudur.
PKK, hükümetlerin yanlış politikalarından beslenmiş ve halk desteğini bu yolla aramıştır" dedi.
Van'ın Samsun'dan,  Samsun'un Diyarbakır'dan bir farkı olmadığına işaret eden CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, "Misakı Milli bizim kuruluş belgemizdir. Doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle bu memleket bizim. AKP hükümetinin terörü önlemeye çalıştığı doğrudur ki bunda da başarılı olamıyor ama bunu bir temel sorun olarak ele alıp çözmeye çalışmadığını artık sağır sultan bile biliyor.
Demokratik açılım süreci ya da çözüm süreci olarak lanse edilen dönemin bir kandırmacadan ibaret olduğu şimdi ortaya çıkmıştır. Ülkede bir terör sorunu vardır ve bu sorun CHP iktidarı ile çözülür ve zaten bakıldığında başka denenmemiş de kalmadı.
Şayet halkımız terör bitsin istiyorsa CHP'yi iktidar yapmak zorundadır" dedi.
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum