AKCAGÖZ'DEN 19 MAYIS MESAJI

CHP Samsun İl Başkanı Av

AKCAGÖZ'DEN 19 MAYIS MESAJI
18 Mayıs 2016 - 14:26
CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a attığı ilk adım; Hem bir kurtuluş mücadelesinin başlangıcı hem de modern Türkiye  Cumhuriyetinin ilanına giden sürecin ilk adımıdır.
97 yıl önce Cumhuriyet  için halkçı-devletçi sosyal gelecek adına ulusalcı ve laik amaçlar adına  görkemli bir mücadele, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlatılmıştır. Başlatılan ulusal kurtuluş savaşı zaferle sonuçlandırılıp emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine ’dur’  denilmiştir.
Cumhuriyeti kuran ve sonrasında çok partili demokratik sistemi ülkemize armağan eden Partimiz, son gelinen noktada Türkiye Cumhuriyetinin ana kazanımlarından uzaklaşıldığı ve  iç - dış emperyalist unsurlara teslim edildiği,  bağımlı hale getirildiği ve bireyin tüm özgürlüklerinden kopartıldığı gerçeğinin farkındadır.
AKP zihniyetinin Cumhuriyetin kazanımlarını  yok etme süreci gençliği de hedeflemektedir. 19 Mayıs 1919 tarihinin gençlikten kopartılması, atamızın emanet ettiği tam bağımsız ve anti-emperyalist ruhun da  yok edilmesi anlamını taşımaktadır. Sivil ve askeri darbelerle  yaratılmak istenen, kimliksiz, kişiliksiz, apolitik ve kendi toplumuna yabancı gençlik; yaşanan 19 Mayıs 1919 ruhunun çarpıtılmasıyla devlet politikasına dönüşmüştür.
Askeri darbelerle sivil darbelerin birbirini tamamlamasıyla  yeni toplum mühendisliği devreye sokulmakta ve Türkiye Cumhuriyetinin  geleceğine ipotek konulmaktadır.
Dün olduğu gibi bugün de CHP, emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine/ taşeronlarına karşı bağımsızlığı, özgürlüğü, birliği, kardeşliği, laik cumhuriyeti ve sosyal hukuk devletini savunmaktadır. CHP Samsun İl örgütü olarak bizler, Cumhuriyetimizin kazanımlarının  yok edilmesi, bireyin özgürlüklerinin  kısıtlanması ve ulusal birlik beraberliğimizin tartışılır hale geldiği günümüzde görev ve sorumluluklarımızın bilinci içerisindeyiz.
19 Mayıs 1919’da Ulusal Kurtuluş Savaşımızı başlatma kararlılığı ile Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlem, tüm Kuvayı milliye kahramanlarını şükranla anıyor, tüm Samsun halkının ve milletimizin, 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum