AKP, 23 NİSAN TARİHİNİ UNUTTURMAYA ÇALIŞIYOR!

23 NİSAN TARİHİNİ UNUTTURMAYA ÇALIŞAN AKP, MÜFLİS BİR TÜCCAR GİBİ ESKİ DEFTERLERİ KARIŞTIRMAKTADIR

AKP, 23 NİSAN TARİHİNİ UNUTTURMAYA ÇALIŞIYOR!
20 Nisan 2016 - 11:23
23 NİSAN TARİHİNİ UNUTTURMAYA ÇALIŞAN AKP, MÜFLİS BİR TÜCCAR GİBİ ESKİ DEFTERLERİ KARIŞTIRMAKTADIR.
23 Nisan 1920, ilk meclisin açılış tarihidir. Görmekteyiz ki uygulamalarıyla AKP hükümeti bu anlamlı tarihi unutturmak, toplumun hafızasından silmek istemektedir. Şimdiki oyun “Kut’ül Amare zaferi” adı altında sahneye konulmaktadır. Kut’ül Amare Zaferi 1.Dünya Harbi sırasında, Alman Van Der GOLTZ Paşa tarafından komuta edilen Osmanlı 6. Ordusunun İngiliz Kuvvetlerine karşı kazandığı nadir muharebelerden biridir. Türk tarihi zaferlerle doludur. Benzer zaferler Türklerin tarihinde hep vardır. Ancak bütün zaferler yarattığı sonuçlarla birlikte değerlendirildiğinde bir anlam kazanmaktadır.
Çanakkale Muharebeleri büyük bir zaferdir. Çünkü sonucunda 1.Dünya Savaşının gidişatını etkilemiş, savaşı en az 2 yıl uzatmış, müttefiklerinden yardım alamayan Çarlık Rusya’sının yıkılmasına neden olmuştur. Çağdaş Türkiye’nin ilk temel taşı olmuştur. Malazgirt Savaşı büyük bir zaferdir çünkü Türk’lere Anadolu’nun kapılarını açmıştır. Yarattığı sonuçlar bakımından incelendiğinde bugünkü modern Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına neden olan en önemli zaferlerin 1.TBMM Hükümetinin  Kurtuluş Savaşı Zaferleri olduğu görülecektir. Çünkü bu zaferlerin yarattığı sonuç tam bağımsız ve çağdaş Türkiye Cumhuriyetidir.
AKP’nin, Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet değerleri ile kavgalı bir siyasi organizasyon olduğu tartışmasız bir gerçektir. Bu nedenle TBMM’nin 23 Nisan 1920’deki açılışını ve bu kapsamda Mustafa Kemal ATATÜRK ve Kurtuluş Savaşı Kahramanlarının adını unutturmak için yıllardır çeşitli bahanelerle 23 Nisan Kutlamalarına engel olma çabası içine girmiştir.
AKP bu uygulamaları yaparken tüm kutsal değerlerimizi istismar ettiği gibi; son günlerde ülkemizin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde meydana gelen olaylardaki şehitlerimizi de istismar etmekten çekinmemekte, tarihteki önemi Nisan’ın son haftasında gerçekleşmesinden öte yarattığı sonuçlar itibarı ile çok fazla olmayan Kut’ül Amare gibi zaferleri de istismar etmektedir. Hepimiz biliyoruz ki Kut’ül Amare Muharebesinden ve elde edilen başarıdan kısa bir süre sonra Osmanlı Orduları tüm Irak, Suriye, Filistin ve Arabistan topraklarını kaybetmiştir.
Unutturulmak istenen tarih “23 NİSAN”. Bir milletin namusunun kurtarıldığı bir sürecin başlangıç tarihidir.
CHP Samsun İl Başkanlığı olarak; Kut’ül Amare  Zaferini Kutlama faaliyetlerini, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının, Kurtuluş Savaşı Kahramanlarımızın, TBMM’nin açılışının ve  Mustafa Kemal Atatürk adının; halkımıza ve genç dimağlarımız çocuklarımıza unutturulması çabası olarak görüyoruz.
AKP hükümetine bu yanlıştan dönme çağrımızla birlikte bu tespitimizi kamu oyunun dikkatine sunuyoruz.
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum