AKP Belediyeciliği Çatalçam Sahilimizi Yok Etti!

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanlığı Çatalçam sahili ile ilgili yaptığı açıklamada; Çatalçam sahilinde AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesinin 2014 yerel seçimlerin hemen ertes

AKP Belediyeciliği Çatalçam Sahilimizi Yok Etti!
01 Aralık 2018 - 12:01
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanlığı Çatalçam sahili ile ilgili yaptığı açıklamada;
Çatalçam sahilinde AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesinin 2014 yerel seçimlerin hemen ertesi günü “Sahil Yolu” düzenlemesi adıyla başlattığı hukuksuz doğa katliamından o gün kurtulan birkaç çam ağacı da artık tek tek yok olmaya terk edilmiş durumdadır.
Ondokuzmayıs İlçesi Dereköy Beldesi kıyısında yapılan balıkçı barınağı, Dereköy ve Taflan, Çatalçam Beldelerinde kıyı dengesinin bozulmasını hızlandırmıştır.
Cumhuriyet Halk Partisi Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Denizli Milletvekili Sayın Gülizar Biçer Karaca’nın katılımıyla 7 Kasım 2018 tarihinde Çatalçam Sahilinde incelemelerde bulunmuş ve ardından basın toplantısı yaparak bu duruma dikkat çekmiştik.
Bugün sahillerimizde geri döndürülemez kıyı facialarının asıl nedeni; doğaya, insana, bilime kafa tutan, çimento-asfalt-beton sacağayı üzerinde yükselen inşaat-rant belediyeciliğidir.
Halkımızın boğazından lokmasını alarak, halkın parasıyla yapılan yatırımlarda bilime, doğaya ve toplumun sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına saygı duymadan hareket edilmesinin sonuçlarını her geçen gün daha şiddetli yaşıyoruz.
AKP Belediyeciliği; “tabela-reklam” ve “yol kenarı” belediyeciliğidir.
Samsun Büyükşehir Belediyesi yerel seçime dönük yol kenarı, göz boyama manevraları ile kamusal kaynaklarımızı yandaş şirketlere transfer etmeyi bıraksın. Çatalçam Sahilinde şimdilik ayakta kalan birkaç çam ağacımızı bulundukları yerde kurtarmanın yolunu bulsun.
Samsun’da umursamadıkları halkımızın, yok ettikleri ağaçların, betonla mühürledikleri kumsalların, tarım topraklarının, ilelebet neslini tükettikleri kuşların böceklerin velhasıl hakkını yedikleri her bir canlının vebali AKP’li ilkel yağmacı rant belediyeciliğinin yakasındadır.
Derinleşen ekonomik kriz ortamında geçim derdindeki insanlarımızın dertlerine derman olacak, başarısı defalarca kanıtlanmış Sosyal Demokrat belediyecilik anlayışımızla sadece insanımızın değil, ağacın, kuşun, böceğin, toğrağın, kumsalın da hakkını savunacağız.
Samsun’un her yerinde halkımızın hizmetine hazırız.
31 Martta 2019 yerel seçimlerinden sonra Martın sonu bahar olacak, tüm Samsun Halkına sözümüz olsun.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum