AKP, TERÖRE YARDIM VE YATAKLIK YAPTI

Başbakan Binali Yıldırım'ın, referandum manipülasyonu olarak değerlendirilen HDP ve CHP ilişkilendirmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Samsun İl Başkanı Av

AKP, TERÖRE YARDIM VE YATAKLIK YAPTI
28 Ocak 2017 - 11:34
7- Boş kalıp haberBaşbakan Binali Yıldırım'ın, referandum manipülasyonu olarak değerlendirilen HDP ve CHP ilişkilendirmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz,  "Başbakan Binali Yıldırım, Davutoğlu'nun âhı ile ne kadar daha o koltukta kalır bilinmez ama anlaşılan o ki, kendisine yukardan verilen taktik, sözde HDP ile CHP arasında sanki bir ortak hareket anlayışı varmış gibi bir algı yaratması yönündedir. Buna gülüp geçiyoruz. AKP, nasıl ki insanların inançlarını sömüren bir siyasi parti ise, HDP de Güneydoğu'daki vatandaşlarımızın etnik kimliklerini sömüren bir partidir. Bizse, Cumhuriyet'i kuran ve kurtuluşu millete armağan eden bir siyasi anlayışı temsil ediyoruz. AKP'nin bu çaresizliğini anlıyoruz. Sanırım Başbakan Binali Yıldırım'ın eline anket sonuçları ulaşmış. Bu sonuçların tazyiki ile çaresizlik içinde eski ve bilindik yöntemlere başvuruyor" dedi.
HDP ile yakınlaşma denilince akla AKP'nin geldiğini söyleyen Tufan Akcagöz, " Kadir İnanır, Hülya Koçyiğit, Orhan Gencebay deyince aklınıza ne geliyor? Yeşilçam filmi çekmiyoruz. Bir de, âkil Kadir, âkil Hülya, âkil Orhan diye soralım isterseniz. Sanırım anlaşıldı. Âkil insanlar kadrosunu Anadolu'ya, turne misali sevk eden siz değil miydiniz? Oslo'da teröristlerle görüşen MİT mensuplarını, oraya gönderen kimdi? Abdullah Öcalan'ı öven Gazetecileri hatırlayın. Ona o dönem içinde barış güvercini gözüyle bakanları hatırlayın. Dolmabahçe'de HDP'lilerle neden buluştunuz, neler konuştunuz?  Sözde demokratik açılım dönemi içinde Valilere, PKK'lıları görmezden gelmeleri yönünde talimat verdiniz. Sonra itiraf ettiniz ki, bu dönem içinde terör örgütü tahkimat yapmış, eksiklerini kapatmış. Şimdi sizin bu beceriksiz politikalarınız sebebiyle gençlerimiz şehit ediliyor. Daha anlatalım mı? Bu halinizle siz, bırakın yakınlaşmayı, teröre ve teröriste yardım ve yataklık ettiniz. Bununla ilgili, geçen yıl Mart ayında tüm sorumlular hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Daha da bunlar, küpten sızanlar. Küp bir kırılsa bakalım ortaya daha neler çıkacak. Milletten daha neler neler gizlendi, mim bilir? Şimdi sanki bu haltları yememiş gibi davranıp, sureti haktan görüneceksiniz. Yağma yok. Millet kör değil" dedi.
Başbakan'ın, toplumu etkilemeye yönelik sözlerinin referandum sonuçlanıncaya kadar devam edeceğini düşündüklerini söyleyen CHP Samsun İl Başkanı, "Bunların hemen hepsi, çaresizlik göstergesi. Anlaşılan o ki önümüzdeki günlerde her türlü provokasyon yaşanabilir. Millet olarak uyanık olmak zorundayız. Millet iradesi, bir siyasi grubun iradesinden büyüktür. Cumhuriyet Halk Partisi'ni, HDP ile aynı çizgide diye lanse etmeye çalışan Başbakan, önce bu doğrultudaki kendi kirli ve sabıkalı geçmişine bakmalıdır" diye sözlerini tamamladı.
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum